fbpx

Fantastiske
sykkelruter

Hubriding er et konsept hvor du bor på hotellet og nyter nye og spennende sykkelruter hver eneste dag.

Hubriding

Et eventyr på to hjul

Hubriding Sykkel tilbyr tilgjengelige stier, spennende landeveier og sykkelruter i nærheten av de fleste byer og tettsteder. Panoramautsikt og vakkert landskap finnes rundt hver sving – en sykkelferie du garantert vil huske.

Norske sykler for norske forhold

SYKKELRUTER

rute s1

#1 - Bandak Rundt

Dette er en flott rute som kan kjøres av ryttere på alle nivåer. ​

rute s5

#5 - Slusene

Fantastisk innholdsrik tur langs noe av det som Telemark er mest kjent for.

rute s9

#9 - Telemarkskanalen

Representerer indrefileten av Telemark og byr på en bit av alt fylket representerer. ​

Nordsjøvegen

#2 - Sputnik

Flott heldagsrute for mosjonister, best egnet som en treningsøkt for proffene.

rute s2

#6 - Mini-Telemark

Dette er en sykkelrute for de aktive utøverne. Ruten er totalt ca. 169 km.​

rute s10

#10 - Hardingen

Turen for de mer erfarne syklistene som har mange mil på setet og i beina​

gloppdalsura

#3 - Overgangene

En flott seksmilstur som byr på mange høydemeter og variert kjøreterreng. ​

rute s7

#7 - De Tre Vannene

Dette er en sykkeltur på 14 mil i flott sykkelterreng, og ca 900 høydemeter.

rute s4

#4 - Vråvatn Rundt

Hyggelig rute som går gjennom handelssenteret i Vrådal til nordenden.

Rute s8

#8 - Nisser Rundt

Flott temporute for proffene og en herlig turopplevelse for mosjonister. ​

#1: Nærtur i Vrådal

Turen gjør deg kjent i hotellets nærområde og er en flat og enkel tur for alle i vakre Vrådal.

#2: Sykling og båt langs Telemarkskanalen

Turen starter fra hotellet og målet er Lunde sluser. Derfra tar du kanalbåten tilbake før du sykler opp Kviteseidkleivene og ned til hotellet.

#3: Sykling og båt langs Telemarkskanalen (kort)

Dette er en kortere variant av rute 2 der du også får oppleve Telemarkskanalen langs Kviteseidvatn og med båtretur fra Fjågesund før du til slutt sykler opp Kviteseidkleivene og ned til hotellet.

#5: Fra Grimdalstunet til Vrådal

Transport til Grimdalstunet i Tokke hvor du starter 630 meter over havet og sykler gjennom trivelig kulturlandskap og velstelte skogsområder ned mot og langs med Vråvatnet.

Hubriding
Sykkel i Telemark

NB! Vi anbefaler at hver enkelt gjør en individuell vurdering av eget ferdighetsnivå og treningsgrunnlag slik man velger ruter som man kan mestre.

Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Tur- og terrengsykkelrutene er kortere enn landeveis-turene, men kan allikevel ha lang sykkeltid og noe man kan fylle hele dagen med. Noen av turene går i forholdsvis flatt terreng, men mange har også tyngre stigninger og utfordrende terreng slik det ofte er i Norge. Kartunderlaget vil angi lengde og antall høydemeter som gir en god indikasjon på hvor lett eller krevende turen er.

Rutene går i all hovedsak på grus og asfalt, men kan ha stipartier for at vi skal kunne tilby en rundtur. Det som for noen er stisykling er for andre trillesti.

Vi anbefaler terrengsykkel med demper, eller tilsvarende el-sykkel. Noen av turene vil ta deg på litt lengre stipartier. Dette vil framgå av rute-beskrivelsen slik at du kan tilpasse utstyret deretter. Enda viktigere enn sykkeltype er at du alltid bruker hjelm!

HUB-riding benytter appen Ride with GPS (link til Appstore) som kart- og ruteunderlag og du som syklist kan laste ned rutene til smart-telefon eller GPS og der se antall km, høydemeter, underlag mm.

Hubridingsykkel
Fun-factor og opplevelser

Rutenettet byr på alle typer utfordringer og de som ønsker å utfordre seg vil finne muligheter til det. Vi har gjort en serie spennende sykkelruter tilgjengelig for deg.

Hubriding betyr at du med base på Straand Hotel, velger blant mange definerte sykkelruter som ligger i omlandet til Straand Hotel. Rutene vi tilbyr går i noe av Norges aller beste terreng og omfatter titusenvis av svinger, spektakulære fjelloverganger, asfalt, grus, herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablisementer. I rutene har vi lagt inn severdigheter og spisesteder du kan besøke. Du vil kunne velge mellom 10 ruter og rutekombinasjoner som gjør det mulig å velge dagsetapper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene kan kombineres og bygges på slik du selv ønsker. Du kan med andre ord sykle så mye du orker på det underlaget og i det terrenget du selv liker best.

Vi har utviklet konseptet fordi vi liker syklisten som gjestegruppe og for at du skal slippe kjedelige flytting fra hotell til hotell og kjedelige transportetapper som tar tid. Du skal rett og slett kunne bruke tiden på det du liker aller best, bare sykle og nyte Telemark og alt det flotte vi har å by på. Ikke minst muligheten til å komme tilbake til en kjent og etablert base for å nyte det gode liv, takterrassen vår, god mat og drikke og en stab som legger godt tilrette for deg og dine behov som syklist. Spennende å reise ut fra hotellet – godt å komme tilbake.

I rutenettet har vi lagt tilrette for at du skal kunne få med deg de største severdighetene i Telemark. Ravnejuvet og Z museum som huser bil og motorsykler er noen av disse opplevelsesstedene vi anbefaler deg å besøke.

Skulle det skje noe med deg, eller sykkelen din, underveis tilbyr vi assistanse raskest mulig. Ved evt. havari vil våre samarbeidspartnere kunne sørge for at du kan få en leiesykkel allerede dagen etter. Vi har lagt tilrette for vasking, smøring og tørking dersom det skulle være nødvendig. Ved behov, ring: +47 35 06 90 00

Velkommen til oss

Helt siden 1864 har hotellet vårt sørget for trivsel og god service med gjesten i sentrum. Gjestfriheten og de gode tradisjonene er gitt videre fra generasjon til generasjon, og over 150 år senere vil man føler seg som hjemme her. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til et av Telemarks fremste fullservice hotell. Straand Hotel i Vrådal oser av historie, unike fasiliteter, kokkekunst i verdensklasse og en atmosfære du skal lete lenge etter.

ØNSKER VELKOMMEN: Vertsfamilie og 5. generasjon på Straand Hotel, Lars Arne Straand og Katrine Samdal Straand m/fam.