Rute 3

Bandak rundt​

Dette er turen for deg som ønsker en flott «asfalt-tur», der svingene kommer tett. Første etappe går til Dalen, med fantastiske «serpentin svinger». Her kan du virkelig få øvd svingteknikken.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
103 km

Popularitet
10 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 3: Bandak rundt​

 Route-3-Bandak-rundtny.gpx  137 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Flott «asfalttur» der svingene kommer tett. Mange flotte severdigheter gjør dette til en tur du kan legge inn mange stopp på. Ruten avslutter opp de berømte Kviteseidkleivene før du kommer til Vrådal og Straand Hotel.

Eidsborgberget opp mot Høydalsmo er artig å kjøre. I toppen av Eidsborgberget finner du Vest-Telemark Museum og Eidsborg Stavkyrkje. Her er det verdt å legge inn et stopp. Stavkyrkja er blant Norges minste og er en levende kirke, blant annet som et yndet sted for vielser. Du møter brudepar på kirkebakken nesten hver helg om sommeren. Her finner du også et av verdens eldste trebygg og en innholdsrik aktivitetspark med en 105 meter lang modell av Telemarkskanalen.

Fra Høydalsmo er det et stykke på hovedveien før du tar av til Kviteseid via bygda Dalane. Dette er en langt mindre trafikkert vei, med supersvinger gjennom Telemarks natur. Når du ankommer Kviteseid, besøk gjerne Kafe Hvidesøe før du tar fatt på de berømte Kviteseidkleivene. Der vil svingteknikken finpusses opp de utallige svingene, før du kjører ned til Vrådal for en god lunsj, eller nyte godt i glasset på «after-bike» terrassen hvis været tillater det. Og det gjør det ofte i Vrådal.

Er du i siget og ikke vil stoppe når du er tilbake på Straand er det en fin liten utvidelse om du fortsetter sørover langs Bussvikfjorden, tar av mot Grova, videre til Fjågesund og tilbake langs Kvitseidvatnet. På strekningen fra Grova til Fjågesund får demperne kjørt seg skikkelig men belønningen kommer fra Fjågesund og vestover langs Kvitseidavatnet. Herlig…”

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!