Rute 10

Hardingen

Rute 10 er den lengste turen som foreløpig ligger tilgjengelig i dette rutenettet. Turen er på ca 215 km og har ca. 2000 høgdemeter å by på. Dette er en lang tur og egner seg best for de mer erfarne syklistene som har mange mil på setet og i beina. For etter denne turen så kommer man til å merke det i både bein og kropp. En erfaren syklist med mange tilsvarende turer så går dette veldig greit.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
218 km

Popularitet
3.9 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 10: Hardingen

 Hubriding__Rute_10._Vradal-Fyresdal-Gjovdal-Treungen-Bostrak-Vradal.gpx  324 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Turen starter rolig ut fra Vrådal langs det flotte Vråvatn til Krossli og så videre ned til Fyresdal. Dette er en veldig flott og fin start på turen slik at beina blir gode og varme før resten av turen som er noe mer krevende starter. I Fyresdal kan det også være lurt å bunkre opp med mat og drikke på Best Stasjonen eller Joker butikken da det kan være lenge til en får mulighet til dette igjen på denne turen.

I Fyresdal tar man til høyre ved flyplassen og inn på Fv 401. Herifra sykler man i et lett og flatt terreng langs vestsiden av Fyresvatn der veien svinger seg inn i alle viker og bukter før man kommer til den lille grenda Fardal. Fyresvatn er ca. 380 meter djup og er dermed Norges 5 djupeste innsjø. Fra Fardal startar den hardaste klatre etappen på turen opp Breivikskleivane. Breivikskleivane er på ca. 6 km fra bunnen til toppen og har ca. 450 høydemeter. Her anbefales det å ikke bruke opp alt av krefter, men finne et fint og jevnt tempo oppover. Vel framme på toppen så går turen videre nedover langs Nesvatn på Fv402. I enden av Nesvatn så tar man av og sykler inn på Fv271. Terrenget her er for det meste slakt nedover, men med noen lett kuperte partier. Her er det bare å nyte naturen og landskapet og ta til øyeblikkene hvor veien slynger seg nedover i både åpent og skogkledd landskap før man kommer ned i dalen og inn på Rv41 ca. 5 km nord for Åmli. Her kan man velge om man vil ta en ekstra sving ned til Åmli bakeri & kafé eller om man vil ta til venstre å fortsette oppover i retning Treungen og videre til hotellet. På Rv41 så er det tilnærmet flatt terreng, men med et par kneiker opp mot Treungen. I Treungen er det mulig for påfyll av mat og drikke. Enten på Best stasjonen eller på Coop og SPAR. I Treungen så kan man og velge turen videre. Har man dagen der en føler at det beste for beina er å komme seg til Vrådal og Straand Hotel så kan man fortsette turen opp langs vakre Nisser. En har da ca. 45 km opp til Vrådal i lett terreng. Men det er også mulig å ta til høyre rett etter Tveitsund bru og inn på Fv358 mot Gautefall i et mer krevende terreng og fortsette turen i denne veien. Fra Treungen mot Gautefall er det et lengre parti med stigning på fin og flott veg til man kommer opp til Gautefall Skisenter. Fra Gautefall og videre til Bostrak så går det nedover i lett, flott og svingete terreng. Ett terreng som det er veldig artig å sykle i. Bostrak har kanskje ikke alle hørt om, men mange har sikkert hørt om musikeren Sputnik. Og det er ikke veldig vanskelig å se hvor han bor når man kommer til Bostrak. I Bostrak tar man av til venstre på Fv38 og fortsetter turen i kupert slakt oppover terreng gjennom Tørdal, Grova og opp til toppen før ein så tipper nedover igjen mot Steane og siste strekning inn til Vrådal og Straand Hotel. God tur!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!