HubridingTelemarkStraand Hotel

Vrådal Panorama - Hægefjell

Rute 3

Vrådal Panorama - Hægefjell

Topptur til den majestetiske fjelltoppen Hægefjell. Turen byr på fint fjellterreng og fantastisk utsikt. Hægefjell er blitt til av magma fra jordas indre. Navnet på bergarten er gneisgrantitt og denne arten er opphavet til de flotte sandstrendene som du finner langs hele Vråvatn og Nisser.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Tid
6:00 timer

Lengde
14 km

Popularitet
4.2 av 10

Regnes ut automatisk

Vi anbefaler at du følger den merka stien til Hægefjell. Ta gjerne noen avstikkere om du ønsker det. God tur. Husk niste og drikke.

Dette er en nydelig topptur til den majestetiske fjelltoppen Hægefjell. Turen byr på fint fjellterreng og fantastisk utsikt langs godt merket sti. For de fleste er dette en dagstur på ca. 6 timer.

Du kan starte ved Vrådal Panorama skisenter og ta turen opp til Tverrfjellet. Det er også mulig å ved toppen av Vrådal Panorama skisenter, kjør bomvegen (med betalingsløsning ved innkjøringen til fjellveien) til toppen av fjellet. Parkeringen ved Utsikten cafe eller på helt på toppen ved badstua.

Der går turvegen, merkt med rødt, forbi Luktarhola, Sveigefjell, Brennstøylnuten og Hægefjellskardet og opp til toppen av Hægefjell. Fra Hægefjell går du same stien tilbake til utgangspunktet. Det er også mulig å ta turen videre ned til Nissedal og Fjone.

Dette er ein middels krevende tur med flott panoramautsikt over Vrådal og innsjøene Nisser og Vråvatn. Turen er flott enten du ønsker å gå hele eller bare deler av turen. Fra Stemnetten og innover fjellet har du hele veien vidt utsyn i alle himmelretninger. Du går for det meste på fjell, men det er noen fuktige parti også. Husk godt fottøy og vindjakke!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!