Rute 12

Fjellgeita

Her har vi en skikkelig fjellgeit av en rute som lett tar hele dagen om du utnytter de anbefalte attraksjonene til det fulle. Med en rekke korketrekkere, hårnålsvinger, raske «sweepere», og alt det andre du drømmer om er denne magiske fjellruta mer krevende enn distansen indikerer. Det er i alt 6449 høydemeter som skal klatres på de totalt 414 km med asfalt.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
414 km

Popularitet
8 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 12: Fjellgeita

 Route-12-Fjellgeita-MULTISTRADA.gpx  441 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Vår høyeste og nordligste rute til nå, med Gaustabanen som klimaks. Sett av et par timer til dette og nyt en av Norges råeste utsikter og muligens den høyeste vaffelpressa (1830 m.o.h). En kaffepause helt utenom det vanlige. På en klar dag skal man kunne se 1/6 av hele Norges fastland herfra.

Gaustatoppen er en populær attraksjon og ventetid på banen må forventes, mer i helger og høysesong. Tidlig avgang på denne ruten hjelper ettersom det største trykket vanligvis er når alle skal ned på ettermiddagen. Snakk gjerne med resepsjonen på hotellet før du legger ut på denne ruta og sjekk for all del værmeldinger for fjellovergangene om du er tidlig eller sent i sesongen.

Mens du fortsatt gliser i hjelmen av utsikten og korketrekkeren ned til Rjukan så er det kanskje tid for litt lunsj. Sjekk om du får bord hos Rjukan Admini og det vanker en historisk opplevelse og bevertning du skal lete lenge etter. Hils Kaja!

Med full tank fra Rjukan starter neste klatreetappe, flere fjell og de ca 4 timene tilbake til Vrådal. Over Rauland tar vi gjerne en pause hos Vierli Kafeteria før vi gliser oss videre gjennom Haukeli, Hovden i Setesdal og avslutter dagen på majestetisk vis; Langs Vråvatn med en lav sol i ryggen som viser vei til den vel fortjente og kalde som står og venter på terrassen hos Straand Hotell.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!