Rute 1

Silkeføre

Dette er en av våre favoritter når det gjelder turforslag. Sett av hele dagen, det er masse flott å se, stoppe opp og ta innover seg. Turen har et stort spekter og en fantastisk avslutning langs kanalveien og opp Kviteseidkleivene. Her er det bare å nyte innspurten.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
4:15 timer

Lengde
237 km

Popularitet
9 av 10

Regnes ut automatisk

Første etappe er til Fyresdal og vi anbefaler et stopp innom Hamaren Aktivitetspark for en rusletur gjennom den populære og spektakulære aktivitetsparken og videre inn i middelaldertunet Øyskogen og den sjarmerende Folkestabyen. Kjør tilbake der du kom fra for så å kjøre over til vestsiden av Fyresdalsvatn. Her kjører du på flotte veier langs vannet, før du tar av og stiger oppover mot veien som skal ta deg langs Nesvatn.

Lokale bensinstasjoner som leverer 98 oktan

Sjekk ut den norskutviklede appen Refuel levert av AMCAR i samarbeid med High Octane AS for iOS og Android telefoner.

Denne turen er virkelig en perle. Her kjører du i et utrolig vakkert landskap, alt fra typen høyfjell, ned i dramatiske daler og langs Telemarkskanalen. Den som ikke smiler når man kjører langs disse vannene eller de herlige stigningene, kommer aldri til å kjenne på virkelig kjøreglede 😊 Når du etter hvert kommer ned til hovedveien mot Treungen, blir det en liten etappe med transport, før du igjen skal ta av på fantastiske sving-veier. Vi anbefaler en stopp ved Z Museum før dere kjører videre opp til Gautefall. Der er det noen fine rette strekk, før du etter nedstigningen kommer til Bostrak og Sputniks museum, ta gjerne en vaffel hos Sputnik før ferden fortsetter mot Grova og over Fjågesundsheia. Avslutningen er en fantastisk eventyrvei langs Telemarkskanalen og avslutningen opp Kviteseidkleivene er pur kjøreglede. Kos deg opp hårnålsvingene og kjenn på ekte kjøreglede. Deretter er det en fin siste etappe ned til hotellet med flotte svingkombinasjoner mot slutten. Bilen parkeres og en afterdrive på terrassen i solen anbefales.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!