HubridingTelemarkStraand Hotel

Valle-sporet til Lysebotn

Rute 9

Valle-sporet til Lysebotn

Dette er en av Norges flotteste dagsturer som går fra øst til vest for så å returnere til Vrådal etter et spektakulært besøk i Lysebotn.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
360 km

Popularitet
10 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 9: Valle-sporet til Lysebotn

 Route-9_-Valle-Sporet-til-Lysebotn.gpx  373 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

En dag spekket med flotte inntrykk og opplevelser. Hele turen tar ca 10 timer så dette blir en skikkelig lang dag med mye variert kjøring og store naturopplevelser.

Turen starter langs Vråvatn med alt fra slake «sweepere» til krappe morsomme hårnåler opp mot Åmdals verk opp til Grimsstøl hvor du kjører inn på RV 45 eller Borsævegen mot Valle i Setesdal. Fjellpartiet er nydelig å kjøre med fine svinger og god flyt. Vi anbefaler en kaffe eller matpause i Valle før du starter den herlige turen over fjellet til Suleskard, et herlig veistykke med relativt smal vei og mange mange herlige svinger. På fjellovergangen ligger det sau langs autovernet men disse er vant til å se kjøretøy så de ligger stille, men pass på. Turen ned fra Suleskard er fantastisk svingete så her kan du bare glede deg til å kjøre opp igjen på returen som oppleves som en helt ny rute med ny utsikt og nye opplevelser. Vel nede fra fjellet svinger du til høyre ut Lyseveien som går ut til utkikkspunktet og kafeen i Lysebotn. Dette er et stykke Norsk tivolivei med 40 til 80 svinger som er helt fantastiske. Vi anbefaler en stans på utkikkspunktet før du leker deg ned og opp til Lysefjorden. Returen til Vrådal blir en helt ny opplevelse og minst like herlig. En lang tur, så ikke legg ut på denne uten å ha noen mil på baken og litt erfaring.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!