Rute 10

Lille Norge

Lille Norge kaller vi denne ruta som er ekstrem tøff med nesten 12 timer kjøretid!. Her får du smake på absolutt ALLE deler av Norge. Fjord, fjell, daler, vidder, svinger og atter svinger. Denne ruta er for den litt erfarne, den utholdende og han eller hun som elsker svinger. Du bør legge moderate planer for kvelden og dagen etterpå for dette er en krevende tur!

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Tid
12:00 timer

Lengde
648 km

Popularitet
8 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 10: Lille Norge

 Route-10_-Lille-Norge-Kun-for-Toffinger.gpx  583 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Denne ruten må planlegges godt, du må sjekke værmeldingen, du må stå opp tidlig og helst være på veien kl 08:00. Med to 30 minutters pauser vil du da være tilbake ca kl 21:00 i Vrådal – og du har kjørt mange tusen herlige svinger. Vi antar et dette er en av de mest krevende rutene i Sør-Norge hva angår antall svinger og krav til førerens utholdenhet!

Denne ruta kan kjøres av alle typer motorsykler men du skal være klar over at den setter store krav til din utholdenhet og evne til å nyte svinger over tid. Ruten er ca 65 mil og representerer kanskje noe av det lengste du kan kjøre på en dag i Sør-Norge med så mange svinger. Ruten er stappende full med opplevelser og sanseinntrykk som må bearbeides etterpå. Vi anbefaler en tidlig start da ruten krever 12 hele kjøretimer, pauser kommer i tillegg!  Turen går langs Vråvatn over Hallbjønnsekken til Valle, videre over herlige Suleskard som nå har veldig bra dekke, ned til Fidjeland og derifra ut til Lysebotn på utrolig morsomme tivoliveier. Det er mye sau på Suleskard, men dyrene er vant til biler og motorsykler og ligger i ro. Men følg med. Etter en pause bærer det ut til Fidjeland igjen og videre sør-vestover til Tonstad, Evje og Åmli. I denne delen av turen slipper vi på litt mere fart i en litt annen type svinger som det er tusenvis av, helt herlig. Når du kommer til Åmli skal du IKKE falle for fristelsen og ta den korteste veien til Vrådal, da får du «ikke bestått»!  Nei, du skal svinge av ved Seljås og kjøre opp Gjøvdal til Fyresdal og derifra kjøre om Vråliosen tilbake til Vrådal. Vi garanterer deg en vanvittig opplevelse og en herlig kjøredag. Turen er krevende så du bør ikke planlegge en ny lang tur dagen etter!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!