Rute 11

To fylker

«To fylker» er en av de hyggeligste og vakreste rutene vi kan by på. Ruten er 32,5 mil lang og tar deg gjennom vakker natur og et lite stykke Norge på sitt aller beste. Ta med deg en termos og noe godt å spise,du kommer nemlig til å finne mange vakre stoppesteder som du får lyst til å stoppe ved og som bør nytes. Dette er ikke en vanskelig rute å kjøre selv om det er mye svinger, hele ruten går på asfalt og er bare nydelig og svært hyggelig å kjøre.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
325 km

Popularitet
6.4 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 11: To fylker

 Route-11_-To-Fylker-YAMAHA.gpx  350 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Den første delen av «To Fylker» går langs Nisser på duvete svinger til Treungen og Åmli og kan bare nytes som god oppvarming. Det er hyggelig å ta en benstrekk på bryggen ved Treungen eller besøke det festlige Z Museum som har svært mye å tilby alle oss som er autofile.

Noen km sør for Åmli svinger du av til venstre på RV 415 mot Tvedestrand og her starter moroa som skal vare i noen timer! Til å begynne med store fine svinger gjennom vakkert landskap og innsjøer ned til Nesgrenda hvor du tar til venstre på Vålandsveien mot Blakstad, en aldeles herlig tivoli vei med god asfalt, litt smal men fryktelig festlig. Blakstad tilbyr bespisning før du kjører videre mot Dølemo på RV 42 og 41. Dette stykket er utrolig sjarmerende og har sving-garanti. Du passerer Åmli for andre gang i dag før du etter 3 km svinger av til venstre opp Gjøvdal mot Fyresdal. Denne delen har litt dårligere veidekke men består ellers av svinger, terreng og høydemeter. Et utrolig festlig område å kjøre i og som nok en gang byr på mye vakker natur. Her kan du også finne mange flotte stoppesteder som kan nytes alene eller i godt selskap. Turen ned fra fjellet til Fyresdal er svingete og morsom og er du riktig heldig kan du fylle drivstoff og nyte en kopp kaffe der, godt underholdt av flyplassens lokale modellflymiljø som opererer med flotte kopier av alle slags fly med autentisk lyd og manøvreringsevne. Når du fortsetter nordover mot Vråliosen på RV 355 slipper du gjerne på litt fart i herlige «sweepere». Ved Vråliosen svinger du til høyre på RV 38 langs Vråvatn og fullfører sjarmøretappen i herlige svinger til Vrådal.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!