Rute 1

Bandaksli

En fantastisk rute for deg som søker noe litt utenfor allfarvei. Turen passer godt til en formiddagstur, med lunsj i Dalen, eller som en rolig ettermiddagstur. I syd/øst enden av Vråvatn tar du av og over på vestsiden av vannet.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
96 km

Popularitet
9.8 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 1: Bandaksli

 Route-1_-Bandaksli.gpx  148 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Her slynger veien seg igjennom et stille og rolig landskap. Et lite parti med grus, men ikke krevende.Dette er en nydelig tur for deg som vil oppleve flott natur og severdigheter. Ruten betegnes som et "must" av erfarne motorsyklister.

Etter å ha kjørt på vestsiden av Vråvatn er det et lite stykke på hovedveien til Dalen, før du kan ta av ved de gamle gruvene i bygda Åmdalsverk og besøke museet. Deretter går turen på landlige veier gjennom små gårdsbruk og kulturlandskap før du kommer frem til Grimdaltunet, med en imponerende flott utstilling av skulpturer for den som ønsker det.

Fra Grimdaltunet går veien ned til Dalen, med den kjente nedstigning til Dalen via en rekke «serpentin-svinger». Lunsj anbefales på eventyrhotellet Dalen Hotel, eller på brygga der kanalbåtene MS Victoria og MS Henrik Ibsen legger til. Her er det også kunstutstilling hver sommer. I 2020 er det Jostein Hellevik, kjent fra den populære NRK-serien «Fotobonden», som stiller ut sine naturbilder. Fra brygga kan du rusle en tur langs bredden av Telemarkskanalen til badstua Soria Moria. Den ligger som et blinkende smykke i Bandak og er dekket av gullspon.

Hjemveien går langs bredden av Telemarkskanalen til Bandaksli på grusvei. Her er det bomvei på 50 kr, som betales med VIPPS. Veien er smal og du kan møte både biler og syklister, så ta det med ro. Veien går gjennom flott natur, før den ender i Bandaksli med en fantastisk oppstigning. Midt i alle svingene er det rester av den gamle veien med rasteplass. Anbefales for en stopp og nyte utsikten over Telemarkskanalen.

Deretter går veien tilbake opp til hovedveien, som slynger seg langs Vråvatn tilbake til Straand, med flott asfalt, gode svinger og relativt oversiktlig.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!