Rute 5

Slusene

Rute 5 er en tur på ca. 130km og byr på ca. 1800 høydemeter. Selv om dette er en god tur der man får både en del kilometer og høydemeter, så er dette en fantastisk flott og innholdsrik tur langs noe av det som Telemark er mest kjent for, Telemarkskanalen. Og er du heldig så kan du møte på kanalbåtene Henrik Ibsen eller Victoria når du kommer over til Lunde og sykler oppover langs Telemarkskanalen fra Lunde til Kviteseid.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
131 km

Popularitet
3 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 5: Slusene

 Hubriding__Rute_5_Vradal-Grova-Bostrak-Drangedal-_Lunde-Fjagesund-Vradal_.gpx  226 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Starter som vanlig fra Straand Hotel og tar deg et lite stykke nedover langs Nisser. Ved Steane så tar man til venstre mot Grova og Drangedal.

Her vil en få en liten stigning før en tipper nedover. Etter å ha passert toppen så får en det man kan kalle en veldig lett transportetappe ned mot Grova, Tørdal og Bostrak før en ender opp i Drangedal. Dette er en strekning på ca. 40 km og ca. 70 høydemeter. I Drangedal kan det være lurt å handle med seg litt mat og drikke til turen over heia til Lunde. Turen fra Drangedal til Lunde er en flott tur i lett kupert terreng med en liten stigning siste delen opp mot toppen før en så får en god nedoverkjøring ned mot Strengen i Lunde.

Når en kommer ned til veikrysset ved Strengen så ser en Kjeldal sluser ca. 200 meter til høyre. Her kan en være heldig å treffe på kanalbåtene Henrik Ibsen eller Victoria  når de skal gjennom slusa. Sykkelturen går videre til venstre mot Fjågesund. Turen fra Lunde og opp mot Fjågesund og Vrådal er vel i kategorien man kaller kupert terreng, men morsom. Og der en avslutter turen med de velkjente Kviteseidkleivene over mot Vrådal og Straand Hotel.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!