HubridingTelemarkStraand Hotel

Telemarks­kanalen, lang sykkeltur

Rute 2

Telemarks­kanalen, lang sykkeltur

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier.

Tid
4:00 timer

Lengde
63 km

Popularitet
7 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Rute 2: Telemarks­kanalen, lang sykkeltur

 STT2_-_Sykling_og_bat_langs_Telemarkskanalen.gpx  35 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Turen starter fra hotellet og målet er Lunde sluser. Derfra går kanalbåten tilbake og du må rekke MS Henrik Ibsen eller MS Victoria for retur kl 13.05. Du sykler opp riksveien fra hotellet i Vrådal og ned Kviteseidkleivene, tar av på Fjågesundveien ved Kviteseid bygdetun i bunn av kleivene. Turen går videre i nydelig skogsterreng langs Kviteseidvatn til Fjågesund der du tar over brua og følger østsiden av Flåvatn videre. Her er det mange vakre utsiktspunkter og nå du nærmer deg Hogga sluser tar du av fra riksveien og følger en praktfull grusvei helt tett på kanalen forbi Hogga sluser. Ser du at tida blir knapp kan du vente på båten som har anløp her en time seinere enn fra Lunde.

Dette er en nydelig sykkeltur langs nasjonal sykkelrute nr 2. Det er vakkert, men også krevende for selv om du følger vannene er det mere stigning enn du kanskje forventer.

Når du går om bord på kanalbåten vil du få se de snart 130 år gamle sluseanleggene i full operativ drift. Båten tar deg «hjemover» og du ankommer Spjotsodd brygge kl 16.00 (man, ons, fre, søn) eller Kviteseid brygge (tir, tor, lør) kl 16.20. Herfra har du en drøy tur tilbake opp Kviteseidkleivene (godt og vel 300 høydemeter) før du kan rulle ned til Vrådal igjen. Fra Kviteseid er det noen kilometer og høydemetre lenger enn fra Spjotsodd.

Et tips er å ta med bil til Kviteseid bygdetun for transport hjem. Da «slipper» man Kviteseidkleivene som for noen nok er krevende mot slutten av en lang dag. Man kan også bestille transport fra kanalbåten og tilbake til hotellet, ta kontakt med hotellet.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!