Rute 4

Mini-Telemark

En variert og flott rute som bringer deg rundt i «indrefileten» i Telemark. Første etappe går på gode asfaltveier opp til Nutheim. Her anbefales en lunsj eller en kaffestopp, for å nyte dette fantastiske stedet og utsikten over Flatdal og fjellene som omkranser Seljord. Fra Nutheim kjører du opp Åmotsdal, der veien slynger seg oppover mot Rauland.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
173 km

Popularitet
9.4 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 4: Mini-Telemark

 Route-4_-Mini-Telemark.gpx  235 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Det er asfalt hele veien, men med telehiv og uoversiktlige svinger, anbefaler vi deg å ta det med ro og nyte det å være underveis, fremfor det å komme raskt frem.

Underveis passerer du Eva Bull Holthes museum, som er vel verdt et stopp for den kunstinteresserte. Det er asfalt hele veien, men med telehiv og uoversiktlige svinger, anbefaler vi deg å ta det med ro og heller nyte det å være underveis, fremfor det å komme raskt frem.

Når du kommer til Rauland, er det greit å strekke litt på beina, samt se seg litt rundt i dette kjente vintersportstedet. Stopper du på Rauland Feriesenter anbefaler vi en kort vandretur opp til skulpturen Vidsyn som troner på toppen av kjelkebakken på Vierli . Her får du en fantastisk utsikt over Hardangervidda Nasjonalpark og Møsvatn – vannspeilet som er selve opphavet til industrieventyret på Rjukan som nå er på UNESCOs verdensarvliste.

Rauland Feriesenter leier også ut båt og kano dersom du ønsker en pause på vannet, eller kanskje vil friste fiskelykken underveis.

Veien fra Rauland og ned til Åmot er virkelig en perle av en vei, der den svinger seg nedover i kulturlandskapet. I Åmot krysser du hovedveien, og fortsetter en «sving på sving» vei ned til Dalen. Her er det for mange en «obligatorisk» stopp ved det berømte Dalen Hotel, enten for å ta bilde, nyte «afternoon-tea», lunsj eller kaffe. En vandring gjennom hotellhagen og ned til det blinkende smykket av en badstue, Soria Moria, kan anbefales!

Er du ute etter en god lunsj kan vi virkelig anbefale Kafe Hvidesøe i Kviteseidbyen.

Veien opp fra Dalen har en spektakulær oppstigning, og når du er kommet opp har du en flott «anker-etappe» til hotellet, med supre svinger igjennom landskapet og etter hvert langs Vråvatn.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!