Rute 6

Fjell og vidde

Dette er vår lengste tur og innebærer både fjell og fjord. Her skal vi opp på Hardangervidda og videre vestover mot Lysebotn og oppleve de mulighetene som Lysefjorden har å by på. På denne turen kan det også være lurt å ha med litt mat fra hotellet slik at man har fleksibiliteten til en friluftslunsj i det fri enten på vidda eller langs fjorden. Det er også muligheter for et stopp på Mjonøy bakeri for å fylle på med godsaker til kaffen.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
11:00 timer

Lengde
550 km

Popularitet
4.2 av 10

Regnes ut automatisk

Dette er skikkelig langtur med utrolig flott natur og opplevelser, her får man både i pose og sekk. Naturen på Haukeli er fantastisk og Lysefjordens muligheter er mange… Det er bare å nyte inntrykkene fra A til Å. NB: Merk at Google kartet viser feil rute fra Suleskard til Valle om vinteren da det ikke går å bruke vinterstengte veier i rutene om vinteren. Verifiser at ruta går direkte fra Suleskard til Valle før du kjører.

Lokale bensinstasjoner som leverer 98 oktan

Sjekk ut den norskutviklede appen Refuel levert av AMCAR i samarbeid med High Octane AS for iOS og Android telefoner.

Turen starter langs Vråvatn med alt fra slake «sweepere» til krappe morsomme hårnåler opp mot Åmdals verk og videre ned mot Dalen og opp til Vinjesvingen via Byrte. Etter en slik god start anbefales det et stopp på Mjonøy Bakeri slik at dere har noe til kaffen utover dagen. Videre går turen oppover mot Haukeli og det er en opplevelse å kjøre disse veiene. Det er også mulig å kjøre utenom tunellen, men husk at turen er lang så dere må passe tiden. Fjellpartiet er nydelig å kjøre med fine svinger og god flyt. Vi anbefaler en kaffe eller matpause på Haukeliseter før du starter nedstigningen til Røldal og videre nedover langs Suldalsvannet og videre mot Lauvik som gir mange muligheter til opplevelser langs Lysefjorden.

Husk å sjekk rutetider på fergene på vei fra Røldal. Videre skal dere mot Suleskard og ta gjerne en tur innom Lysebotn om tiden tillater det. Lyseveien som går ut til utkikkspunktet og kafeen i Lysebotn er et stykke Norsk tivolivei med 40 til 80 svinger som er helt fantastiske. Turen over Suleskard mot Valle er fantastisk, her er det bare å gi kose seg, men husk at veien er smal og det kan fort komme en sau som ligger langs veien og nyter sommeren. Videre mot Vrådal blir det en flott avslutning over Hallbjønnsekken og den morsomme veien langs Vråvatn. Dette er en lang tur og ikke legg ut på denne om du ikke ønsker mye kjøring.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!