HubridingTelemarkStraand Hotel

Vest-Telemark Rundt

Rute 3

Vest-Telemark Rundt

Flott tur med mulighet for en stopp ved Soria Moria Sauna før dere kommer inn i industrieventyret på Rjukan, Gaustabanen og verdensarvsenteret på Vemork. Her har du en rute som inneholder flotte kjøreopplevelser samt et stort antall flotte attraksjoner som gjør dette til en flott dagstur. Det er en rekke korketrekkere, hårnålsvinger, og flotte etapper langs fantastisk natur.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
5:00 timer

Lengde
260 km

Popularitet
7.4 av 10

Regnes ut automatisk

Dette er en av våre klassikere som gjennom en årrekke har vært en anbefalt rute. Gaustabanen og industrieventyret på Rjukan er klimaks. Sett av et par timer til dette og nyt en av Norges råeste utsikter og muligens den høyeste vaffelpressa (1830 m.o.h). En kaffepause helt utenom det vanlige. På en klar dag skal man kunne se 1/6 av hele Norges fastland herfra.
NB: Merk at Google kartet viser feil rute fra Rjukan til Tuddal om vinteren da det ikke går å bruke vinterstengte veier i rutene om vinteren. Verifiser at ruta går direkte fra Rjukan til Tuddal før du kjører.

Lokale bensinstasjoner som leverer 98 oktan

Sjekk ut den norskutviklede appen Refuel levert av AMCAR i samarbeid med High Octane AS for iOS og Android telefoner.

Gaustatoppen er en populær attraksjon og ventetid på banen må forventes, mer i helger og høysesong. Tidlig avgang på denne ruten hjelper ettersom det største trykket vanligvis er når alle skal ned på ettermiddagen. Snakk gjerne med resepsjonen på hotellet før du legger ut på denne ruta og sjekk for all del værmeldinger for fjellovergangene om du er tidlig eller sent i sesongen.

Turen starter med en flott kjøring langs Vråvatn før du etter hvert girer ned for å svinge innom Dalen. Her anbefaler vi en stopp på eventyrhotellet Dalen Hotel og Soria Moria Sauna. Hva med et bad og sauna før ferden fortsetter mot Rauland og kanskje en pause hos Kristin på Vierli Kafeteria?

Mens du fortsatt gliser fra øre til øre etter en flott tur så langt og du nyter utsikten og korketrekkeren ned til Rjukan så er det kanskje tid for lunsj? Sjekk om du får bord hos våre kjære kollegaer på Rjukan Admini og det vanker en historisk opplevelse og bevertning du skal lete lenge etter. Hils Kaja! Husk også å få med en tur til Gaustatoppen som en del av turopplegget for denne turen.

Med godt påfyll på alle måter fra Rjukan starter neste etappe, det er en flott tur langs Gaustatoppen over mot Tuddal og videre til Nutheim og tilbake til Straand. Avslutningen opp de legendariske Kviteseidkleivene er en flott finale og en god inngang til den vel fortjente og kalde som står og venter på terrassen hos oss på hotellet. God tur og kjør klokt!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!