HubridingTelemarkStraand Hotel

Øypadling på Nisser

Rute 2

Øypadling på Nisser

Du padler i flotte omgivelser omkranset av øyer med svaberg og sandstrender, under små broer og gjennom trange sund. Ta gjerne et bad underveis og nyt medbrakt mat og drikke.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
5:00 timer

Lengde
7.2 km

Popularitet
3.2 av 10

Regnes ut automatisk

Turen går rundt øyene i nordenden av innsjøen Nisser. Her er det mulig å ta avstikkere og padle mellom øyene for å oppdage nye perler. Dette er en flott dagstur og husk å padle langs land. Vær spesielt varsom hvis du velger å padle utover mot storfjorden, den er lunefull.

Turen går i nordenden av Nisser hvor øylandskapet er på sitt vakreste. Nisser er en del av Arendalsvassdraget. Navnet kommer fra gammelnorsk «Niðsær» som betyr «Den nedre sjøen». Den øvre sjøen er Vråvatn som er forbundet med Nisser via slusene i Vrådal (Små- og Storstraum).

Turen starter ved Straand Sommerland som har kajakkutleie og gode parkeringsmuligheter ved Straand Hotel. Kom godt i gang på turen fra padlebrygga og vi anbefaler en stopp ved Småstraum sluse når du padler forbi. Ta gjerne en tur innom Vrådal Golfbane som har egen brygge, på klubbhuset serverer de både mat og drikke. Nyt flott padling utover øylandskapet og ta gjerne en pust i bakken blant flotte svaberg eller finn deres egen lille sandstrand. Sindreholmen anbefales, der er det sydensand og tilrettelagt med bålpanne og benk for de som ønsker det.

Avslutt turen der dere startet, på Straand Sommerland, der kan dere nyte både mat og drikke eller bare kose dere på stranden etter en fin tur. For barna er det også mye å finne på, det er lekeplass og trampoliner både på vann og på land.

God tur! Husk å padle langs land og vær spesielt varsom hvis du velger å padle lenger ut mot storfjorden, den kan være lunefull.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!