Rute 8

Dal til dal

Denne ruten tar deg også til Fyresdal, men første etappe går på østsiden av Vråvatn. Dette er en mindre trafikkert vei, i roligere tempo igjennom skog og kulturlandskap. Det er et lite stykke grusvei, men med fast dekke, og ikke krevende. Men kjør klokt, i ditt tempo.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
177 km

Popularitet
7.2 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 8: Dal til dal

 Route-8-Dal-til-Dal.gpx  206 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Etter dette stykke med lokal småvei, bærer det ned til Fyresdal og igjennom. Her får du en fantastisk tur langs Fyresdal vatn, der veien dramatisk stiger opp og ned, og ender opp mange høydemeter over vannflaten, med unik utsikt over storslagne fjellpartier.

Deretter nedover i slake flotte svinger ned til hovedveien til Treungen. Denne følger du et kort stykke opp til Treungen, og tar av til Drangedal. Veien fører deg opp i høyfjellsterreng og du passerer Gautefall, som mange forbinder med snø og ski. Gautefallområdet er imidlertid et eldorado for opplevelser også om sommeren. Det lokale turlaget har skiltet, merka og tilrettelagt både vandre og stisykkelruter i området. Særlig vakkert er «Himmelriket» som bærer navnet med rette!

Fra Bostrak kjører du på noen av de herlige veiene som karakteriserer Telemark, og i Grova tar du av opp mot Fjågesund. Dette er virkelig en perle av en vei, masse flotte og varierte svinger. Dette fortsetter og fortsetter til du kommer til «sjarmør etappen», opp de kjente  Kviteseidkleivene. Her får du satt sving egenskapene på prøve, og er en flott avslutting på turen, før «after-bike» på hotellet’s terrasse.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!