Rute 2

Sputnik

Rute 2 byr på litt av alt med flotte visuelle inntrykk, litt klatring, flott natur og noen herlige nedkjøringer før du får vasket høydemetrene ut av bena på den nydelige returen fra Treungen langs Nisser til Vrådal.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
107 km

Popularitet
4.3 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 2: Sputnik

 Hubriding__Rute_2._Vradal-Steane-Grova-Bostrak-Treungen-Vradal.gpx  150 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Rute 2 er en flott heldagsrute for mosjonister og kanskje best egnet som en treningsøkt for proffene.

Ruten er kupert og morsom å kjøre, og som byr på ca. 800 høydemeter på 107 km. Så treningsutbytte får du garantert. Ruten har en fin oppvarmingsetappe ned til Steane hvor du får en bra klatreetappe opp til toppen før en så heller nedover i en flott og idyllisk dal før en kommer til Grova. Herifra kjører du igjennom det nydelige dalføret i lett kupert og svingete terreng ned til Bostrak hvor en tar til høyre inn på Fv358 mot Gautefall og Treungen. I Bostrak kan en og ta turen innom Sputnik, han har et eget lite museum der med litt enkel servering også.

Fra Bostrak og opp til Gautefall er det duket for variert og fin kjøring i noe kupert og svingete terreng før en kommer til Gautefall.  Fra Gautefall så starter nedfarten til Treungen. Her er det et stykke der en kan komme opp i ganske høy fart. Men tenk på at en ikke skal ”vinne noe” på denne turen, så ”SAFETY FIRST”.  I Treungen er det godt egnet med en stopp for en vaffel og en kopp kaffe før du tråkker deg gjennom de siste 40 km tilbake til Straand Hotel i Vrådal. Den siste etappen langs Nisser er intet mindre enn en nydelig etappe og på denne etappen får du, avhengig av tempo, vasket klatremeterne og kilometerne ut av beina slik at du er klar for neste dags etappe.

God tur!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!