Rute 5

De tre vannene

En rute som tar deg rundt 3 store vann, via noen utrolige flotte veier. Første etappe er for mange kjent, der den går langs Vrådal vatn, med flotte svinger og vennlige landskap. Deretter svinger du av og ned til Fyresdal. Veien går videre på østsiden av Fyresdalvatn, igjennom storslått landskap, og tar deg mange høydemeter opp over vannoverflaten på dramatisk vis. Her får du virkelig oppleve et storslått landskap.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
137 km

Popularitet
9.6 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 5: De tre vannene

 Route-5_-De-Tre-Vannene.gpx  150 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Når du kommer til sørenden av vannet, er det fortsatt mange svinger igjen, før du kommer inn på hovedveien og tar av opp til Treungen. Litt transport, men godt å «strekke på bena» litt.

Når du ankommer Treungen anbefales det å ta et tur på det fantastiske motor museumet «Z». Her er det en unik samlig av biler, motorsykler og masse annet. En virkelig bortgjemt perle.

Etter besøk på «Z» er en pause på andre siden av broen også verd en stopp, der man kan sitte på bryggekanten og ta inn over seg det storslagne i Telemark naturen.  Fra Treungen har du en flott tur foran deg opp til Vrådal. Veien går langs vannet hele veien, med lange og oversiktlige svinger.

Kjører du turen uten noen særlig stopp, kan dette være en flott tur før eller etter lunsj, men vi anbefaler å ta stopper underveis, og gjerne gjøre dette til en heldags tur da det er mye å se underveis.

Dersom du legger inn et stopp i Fyresdal sentrum kan vi anbefale en rusletur gjennom den populære og spektakulære Hamaren Aktivitetspark og videre inn i middelaldertunet Øyskogen og den sjarmerende Folkestabyen

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!