Rute 5

Vrådal Panorama 1

Fantastisk terreng-sykkel tur i et helt unikt og variert terreng. Her finner du store åpne svaberg-områder typisk for denne delen av Telemark. Det åpne landskapet og den vide utsikten i alle retninger vil gjøre denne turen til noe du antakelig aldri har opplevd maken til. Turen startet og slutter på Straand Hotel og sykkelturen langs Nisser, over slusene og oppover Vrådal Panorama er i seg selv en opplevelse. Nyt turen!

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
3:20 timer

Lengde
34 km

Popularitet
5.3 av 10

Regnes ut automatisk

Nyt det flotte landskapet. Når du er på toppen av Vrådal Panorama er det et hav av muligheter. Nyt det fantastiske fjellet.

VRÅDAL PANORAMA 1 er en teknisk ganske krevende terreng-sykkel tur i et helt unikt og fantastisk terreng. Her finner du store åpne svaberg-områder typisk for denne delen av Telemark. De gjør området og turen til en unik opplevelse. Det åpne landskapet og den vide utsikten i alle retninger vil gjøre denne turen til noe du antakelig aldri har opplevd maken til.
VI MÅ ALLIKEVEL STARTE MED EN ADVARSEL. SVABERGENE EGNER SEG IKKE Å SYKLE NÅR DET REGNER ELLER ER VÅTT (VÅTT = SÅPEGLATT!!) Dette er med andre ord en godværstur, men da kan vi til gjengjeld love fantastisk sykling i storslått natur.
Vår tur starter fra Straand Hotel og opp til toppen av skiheisen. Tar du bilen opp og dropper syklingen opp og ned kortes turen med ca to mil og du kan nyte fjellet i fulle drag.

Fra toppen av skiheisen og den unike badstua du kan benytte etter turen, følger vi i store trekk rødmerka fot-rute i retning Hægefjell. Vi bevilger oss først en liten oppvarming på blå-merket sykkel-sti laget av noen ivrige sykkel-entusiaster med hytte i området. Takk til dem (se også Vrådal Panorama 2).
En kilometer fra badstua må du følge kartet nøye, her kjører vi skiløypa opp og har funnet en sykkelbar trasé gjennom et bratt og krevende teknisk parti som etter hvert tar oss tilbake på den rødmerkede stien. Innimellom er det noen trillepartier, noen bør du absolutt følge, mens andre finnes det måter å komme seg rundet på. Her får du bare prøve deg fram. Men i det store og hele er det herlig flyt innover på sva-bergene fram mot Breistøyltjønni der vi snudde. Herfra er det 3 km opp på selve Hægefjell, sikkert også mulig med sykkel for de ivrigste!

På tilbakeveien lekte vi oss med alternativer på svære svaberg-områder. Vi valgt én løsning, du finner sikkert andre, men gøy er det uansett. Dette er free-riding av ypperste klassse!! Men igjen, området krever godvær og tørt underlag. God tur!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!