Rute 9

Telemarkskanalen

Rute 9 representerer indrefileten av Telemark og byr på en bit av alt fylket representerer. Ruten er ikke den aller lengste med sine 155 kilometer, men byr på mange høydemeter i et nydelig terreng.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Lengde
154 km

Popularitet
4.1 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 9: Telemarkskanalen

 Hubriding__Rute_9._Vradal-Fjagesund-Lunde-Ulefoss-Bo-Seljord-Kviteseid-Vradal.gpx  280 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Turen langs Telemarkkanalen via Fjågesund og Flåvatn ned til Lunde er bare vakker, men også litt krevende med mange høydekoter.

Veien er sjarmerende, og det er derfor viktig å følge med på møtende trafikk som kan komme fort på når du blir fristet til å nyte den vakre utsikten. Veien fra Lunde til Ulefoss er litt bedre og flatere, men like sjarmerende. Etappen fra Ulefoss til Gvarv anbefales at foregår på gang/sykkelvei og sideveier da trafikken langs Rv36 kan være stor og med noen tuneller. Veien videre til Bø går via Gvarv sentrum og opp til Hørte gjennom et lettere landbrukslandskap opp til Folkestad hvor du velger Vreimsida og Garvikveien opp til Seljord. Turen opp til Seljord er vakker og lett kupert og kan nytes som en naturopplevelse langs Seljordvatnet.

Fra Seljord går turen et lite stykke langs E-134 som er trafikkert. For å minimere syklingen på E-134, så har vi valgt å legge turen inn via Seljord sentrum opp gamle E-134 til Nordbygda.  Etter en liten etappe og litt stigning langs E-134 kan du svinge av ved Brunkeberg og nyte turen ned til Kviteseid hvor vi anbefaler en kafe-stopp i den sjarmerende bygda hvor du nok en gang møter Telemarkskanalen. Her får du god kaffe og utsøkte bakervarer før du tar siste klatre etappe opp de litt krevende Kviteseidkleivene som tar deg tilbake til hotellet hvor du kan hvile ut og tøye ut før et herlig måltid og avslapning på takterrassen.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!