HubridingTelemarkStraand Hotel

Den fine sjarmøretappen

Rute 7

Den fine sjarmøretappen

Denne sjarmøretappen kan kjøres mange måter. Når du kommer til Kilen har du mulighet til å ta den flotte kanalveien langs den flotte Telemarkskanalen eller over Fjågesundsheia. Det er også mulig å kjøre disse rundene slik at du får kjørt de legendariske Kviteseidskleivene to ganger. Nyt kjøreopplevelsen!

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
2:45 timer

Lengde
140 km

Popularitet
5.9 av 10

Regnes ut automatisk

Flott sjarmerende tur hvor man kan se etter sjøormen i Seljord og kjøre litt grus for de som ønsker det. Det er jo mange som har biler som egentlig hører hjemme på grusveier så da er dette en flott tur.

Lokale bensinstasjoner som leverer 98 oktan

Sjekk ut den norskutviklede appen Refuel levert av AMCAR i samarbeid med High Octane AS for iOS og Android telefoner.

Turen starter fra Straand Hotel og ned Kviteseidkleivene for så å kjøre videre til Seljord, her kan dere stoppe på Sjøromtårnet for å speide etter den berømte sjøormen før turen fortsetter langs Garvikstrondi. Dette er en flott svingete vei langs vannspeilet. Halveis langs vannet går det en vei over til Kilen, denne er av grus og gir assosiasjoner til veistandarden i gamle dager. Fra Kilen er det det en fantastisk tur videre langs Telemarkskanalen, her er det mange mulighet er for koselige stopp for å nyte tilværelsen. Kanskje seiler kanalbåtene Victoria eller Henrik Ibsen forbi?

Det anbefales et stopp ved Kviteseid Bygdetun før turen går opp hårnålssvingene som vi kom ned i starten av ruta. Det er også mulig å kjøre fra Fjågesund og over til Grova og videre til Steane og Straand Hotel den veien. Denne sløyfa er det også mulig å kjøre som en ekstra runde hvis det er ønskelig med en ettermiddagstur. Mange muligheter til å kombinere disse sløyfene på og da er det bare å velge det som man føler passer best. På denne turen kan det være lurt å ta med mat fra hotellet slik at dere har full fleksibilitet i forhold til å nyte et deilig måltid i det fri langs den flotte ruta. God tur!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!