Rute 4

Solskinns­turen

Denne solskinnsturen kom til en konklusjon under Straand-Treffet 2020 som er et av landets største MC treff, dette er en riktig herlighet vi enkelt kan sette sving garanti og HubDriving stempelet på. Turen er ikke av de lengste, men med et snev av solskinn er den kanskje en av de hyggeligste. Her har vi en rute som vi mener kan passe for alle biler og ferdighetsnivåer så lenge du kjører i ditt eget tempo. Uten pauser kan de erfarne kjøre gjennom denne ruten ganske så raskt, ønsker du å nyte indre Telemarks flotte landskap og gjestfrihet kan du lett bruke hele dagen.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
3:30 timer

Lengde
168 km

Popularitet
8 av 10

Regnes ut automatisk

Etter en nydelig frokost på Straand Hotel starter vi sørover langs Nisser ned til Fjoneferja og ta denne over til Fjone for å kjøre Fjonesiden ned til Treungen. Er det mange biler ifølge anbefaler vi at dere dropper ferja da det ikke går så mange biler på den legendariske ferja samtidig. Fortsett da langs vakre Nisser via Nissedal og videre til Treungen. I skinnende morgensol er det ikke vanskelig å forstå at Norges kunstnere finner mye inspirasjon i Telemark. Det er fristene og la blikket gli over på landskapet, men husk å hold fokus på veien og neste sving.

Lokale bensinstasjoner som leverer 98 oktan

Sjekk ut den norskutviklede appen Refuel levert av AMCAR i samarbeid med High Octane AS for iOS og Android telefoner.

I Treungen tar vi kaffestopp og besøker Z-Museum før vi setter oss i bilen og tar østover over Gautefall mot Bostrak, hjemstedet til Sputnik. Det heldigvis ikke skisesong på Gautefallheia enda så vi svinger oss videre via Drangedal til Kjeldal sluser. Sola skinner og det er tid for lunsj. På denne turen anbefaler vi at dere tar med dere nistepakke eller nistekurv fra hotellet slik at dere kan finne en hyggelig stop langs ruta.

Kanalveien opp fra Kjeldal sluser og langs Flåvatn og Kviteseidvatnet er prikken over i’en, og et stopp ved Kviteseid Bygdetun anbefales før finalen opp Kviteseidkleivene. På toppen venter hyggelig afterdrive på terrassen. Humøret er på topp og latteren sitter løst, det er mye å snakke om på terrassen utover kvelden. Kjør klokt!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!