Rute 3

Fjellovergangene

En flott seksmilstur som byr på mange høydemeter og variert kjøreterreng. Med totalt ca. 1100 høydemeter bør man ikke undervurdere den relativt korte kjørelengden.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
57 km

Popularitet
3.9 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 3: Fjellovergangene

 Hubriding__Rute_3._Vradal-Steane-Grova-Fjagesund-Vradal.gpx  149 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Selv om rute 3 ikke er av de aller lengste rutene er den variert, intens og preget av ytterpunkter med klatring, heftige utforkjøringer og flott natur.

Du kjører ut i et flatt parti sørover ned til Steane hvor klatringen starter. Første ”fjellovergang” er på veien fra Steane og over til Grova. Veien over til Grova byr på litt klatring før du kjører inn i et relativt lett parti som byr på flotte visuelle inntrykk. Når en ankommer Grova så tar man til venstre inn på Fv304 og Fjågesundvegen som går over til Fjågesund. Ved Grova så går en inn i dagens andre ”fjellovergang”. Her er det en ganske hard klatring på ca. 8,5 km og ca. 400 høydemeter og der enkelte parti er opp i 10-11 % stigning før man er på toppen.

Så her får en testet ut alle girene på sykkelen. Nedkjøringen til Fjågesund byr kanskje på det største fartsbidraget ned mot de flotte bondegårdene i Fjågesund. Herifra går veien videre i retning Kviteseid og Kviteseid Bygdetun i noe kupert kjøreterreng gjennom nydelige partier langs Kvitseidvatnet. Ved Kviteseid Bygdetun kan en ta en rask stopp hvis en ønsker det. Kviteseid Bygdetun er et av landets eldste bygdetun og blei etablert i 1907.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!