HubridingTelemarkStraand Hotel

Dramatiske Telemark, Lang

Rute 6

Dramatiske Telemark, Lang

Vårt lengste turforslag, så sett av hele dagen, da det er masse flott å se, stoppe opp og ta innover seg. Turen har ett krevende parti, fra Momrak til Fjone. Her må du også sjekke fergetidene på kabelfergen som bringer deg over sundet.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring.

Lengde
230 km

Popularitet
9.6 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Rute 6: Dramatiske Telemark, Lang

 Route-6_-MERGED-Dramatiske-Telemark-Lang.gpx  252 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Første etappe til Fyresdal. Rett før Fyresdal tar du av og kjører over til vestsiden av Fyresdalsvatn. Her kjører du på flotte veier langs vannet, før du tar av og stiger oppover mot veien som skal ta deg langs Nesvatn.

Denne delen av turen er virkelig en perle. Her kjører du i et utrolig vakkert landskap, alt fra typen høyfjell og ned i dramatiske daler. Den som ikke smiler inne i hjelmen når kommer til enden av vannet, eller de neste milene, kommer aldri til å smile på en MC😊 Når du etter hvert kommer ned til hovedveien mot Treungen, blir det en liten etappe med transport, før du igjen skal ta av på fantastiske sving-veier. Veien stiger dramatisk opp langs Fyresdals vatn, før du etter nedstigningen, skal ta av en liten vei over mot Fjone. Det er bomvei, men gratis for MC. Veien er belagt med løst grusdekke, så du bør ha litt erfaring med grus, eller ta det med ro i det tempo du er bekvem med. Veien bringer deg over fjellet, og ned til Fjone. Der passer det godt med en kaffestopp på kafe’n, før den lille rare kabelfergen tar deg over sundet. Deretter er det en fin siste etappe til hotellet med flotte svingkombinasjoner mot slutten.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!