fbpx

Fantastiske
Sykkelruter

Hubriding er et konsept hvor du bor på hotellet og nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag.

Tur- og terrengsykling fra Nermo Hotell

Turene går i fjellområdene innover fra Hafjell med utgangspunkt fra Nermo Hotell med sykkel eller bil for å komme til et egnet startsted. Nermo er et ærverdig hotell og en del av de Historiske hoteller og spisesteder. Dette betyr at du sykler i noe av Norges vakreste og letteste fjellterreng. Turene vil gi deg herlige naturopplevelser og noen muligheter til å spise godt langs ruta, gjerne med medbrakt nistepakke. I noen av rutene har vi lagt inn forslag til severdigheter du kan besøke. For å komme godt i gang på en del av fjellturene anbefaler vi at du tar bilen et stykke fra hotellet for å nå et fint startpunkt. Dette er angitt i den enkelte turbeskrivelse. Ved hotellet finnes både en 9-hulls bane og en 18-hulls minigolfbane med ekte gress.

Tur #1: Hafjellrunden

Mye fin grusveg, men også noe varierende kvalitet på underlaget og et par litt krevende stigninger
midtveis.

Tur # 2: Augseter – Hornsjø

Trivelig rundtur om Rognhaugen, Augseter og Hornsjø. Variert fjell- og seterlandskap med fine
stoppesteder for bilder og rasting.

Tur # 3: Hunderfossen - Fåberg

Dette er en familietur som tar deg innom eller forbi Norsk vegmuseum, Hunderfossen familiepark,a
bob-banen og Lilleputthammer.

Tur # 4: Mellsjøen rundt og Birken-land

Dette er en tur som tar deg inn i Birken-land med den berømte Rosinbakken. Vær obs på at det er et
par sti-strekk som nok kan oppleves krevende.

Tur # 5: Akkjsøsetra

Dette er en lang og vakker fjelltur litt nord for Hafjell-området. Den går i småkupert og variert terreng
forbi flere trivelige setervoller med Akksjøsetra som et høydepunkt.

Hubriding
Sykkel fra Nermo Hotell

NB! Vi anbefaler at hver enkelt gjør en individuell vurdering av eget ferdighetsnivå og treningsgrunnlag slik man velger ruter som man kan mestre.

Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Tur- og terrengsykkelrutene er kortere enn landeveis-turene, men kan allikevel ha lang sykkeltid og noe man kan fylle hele dagen med. Noen av turene går i forholdsvis flatt terreng, men mange har også tyngre stigninger og utfordrende terreng slik det ofte er i Norge. Kartunderlaget vil angi lengde og antall høydemeter som gir en god indikasjon på hvor lett eller krevende turen er.

Rutene går i all hovedsak på grus og asfalt, men kan ha stipartier for at vi skal kunne tilby en rundtur. Det som for noen er stisykling er for andre trillesti.

Vi anbefaler terrengsykkel med demper, eller tilsvarende el-sykkel. Noen av turene vil ta deg på litt lengre stipartier. Dette vil framgå av rute-beskrivelsen slik at du kan tilpasse utstyret deretter. Enda viktigere enn sykkeltype er at du alltid bruker hjelm!

HUB-riding benytter appen Ride with GPS (link til Appstore) som kart- og ruteunderlag og du som syklist kan laste ned rutene til smart-telefon eller GPS og der se antall km, høydemeter, underlag mm.

På Nermo er det godt å være

Nermo Hotell ligger vakkert til i Hafjell, med flott utsikt over Gudbrandsdalen. Her bor du i en lun og avslappet atmosfære, med fokus på kvalitet og komfort. Nermo er et tradisjonsrikt, familiedrevet hotell. Med flott beliggenhet og med kort vei til Lillehammer, fokuserer vertskapet på personlig service, unike rom og mat som er laget fra bunnen av. Her er 31 hotellrom og 53 leiligheter å velge i. 

I Nermos peisestuer er det en lun og avslappet atmosfære. Mange grupper som trenger arbeidsro velger å bo på hotellet, der man kan jobbe usjenert og sove godt. Med nærheten til Hafjell og Hunderfossen er Nermo også brukt som base for familier. Gjestene kan også ta en aktiv dag ute på hotellets egen golf- og minigolfbane.

Hotellet har lange mattradisjoner, og det synes på hotellets meny. Der brukes gode norske råvarer, mange av dem fra lokalområdet i Gudbrandsdalen. I hotellets særegne og velfylte vinkjeller kan man også få vinsmaking kombinert med middag. I nærområdet finnes det mange muligheter for natur- og kulturopplevelser både sommer og vinter, enten du ønsker et rolig og avslappende eller aktivt og utfordrende opphold.

Hubriding
Fun-factor og sving-garanti

Rutenettet byr på alle typer utfordringer og de som ønsker å leke seg vil finne muligheter til det. Hva angår sving-garantien så er det ikke ofte vi finner slike skilt i Norge, men vi har funnet de og gjort de tilgjengelig for deg.

Hubriding betyr at du med base på et av De Historiske Hotell, velger blant mange definerte kjøreruter som ligger i omlandet hotellet. Rutene vi tilbyr går i noe av Norges aller beste terreng og omfatter titusenvis av svinger, spektakulære fjelloverganger, asfalt, grus, herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablisementer. I rutene har vi lagt inn severdigheter og spisesteder du kan besøke. Du vil kunne velge mellom ruter og rutekombinasjoner som gjør det mulig å velge dagsetapper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene kan kombineres og bygges på slik du selv ønsker. Du kan med andre ord kjøre så mye du orker på det underlaget og i det terrenget du selv liker best.

Vi har utviklet konseptet fordi vi liker motorsyklisten som gjestegruppe og for at du skal slippe kjedelige flytting fra hotell til hotell og kjedelige transportetapper som tar tid. Du skal rett og slett kunne bruke tiden på det du liker aller best, bare kjøre og nyte Norge og alt det flotte vi har å by på. Ikke minst muligheten til å komme tilbake til en kjent og etablert base for å nyte det gode liv, god mat og drikke og en stab som legger godt tilrette for deg og dine behov som motorsyklist. Spennende å reise ut fra hotellet – godt å komme tilbake.

I rutenettet har vi lagt tilrette for at du skal kunne få med deg de aller mest interessante severdighetene i Norge. Disse stedene er blitt nøye utvalgt av lokale MC-folk og hotellets stab. Mange av severdighetene er skjulte perler og opplevelser som kun kan oppleves gjennom Hubriding.

Skulle det skje noe med deg, eller sykkelen din, underveis tilbyr vi assistanse raskest mulig. Ved evt. havari vil våre samarbeidspartnere kunne sørge for at du kan få en leiesykkel allerede dagen etter. Vi har lagt tilrette for vasking, smøring og tørking dersom det skulle være nødvendig. Ved behov, ring ditt Hubriding hotell for bistand.