Rute 3

Svinslåarunden

Fin eftas eller formiddagstur for det meste på gode grusveier med lite trafikk. Turen er variert med endel middels vanskelige partier underveis.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
117 km

Popularitet
3.8 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 3: Svinslåarunden

 Svinslaa_runden.gpx  255 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Turen rundt om Svinslåa rett vest for Kvitfjell er en nydelig oppvarmingsrunde i eftassol der du starter og slutter med asfalt, men har mange mil med utrolige fine fjellveier på grus.

Du starter nordover baksideveien og fortsetter rett inn i «korketrekkeren» på veien mot Musdalsseter. Husk å lukke grinda etter deg på veien da det går beitedyr i området.

Etter å ha kjørt forbi vakre Musdalseter hyttegrend fortsetter turen nordover forbi Roåker og Bånsætra før du svinger en liten tur ned i dalen igjen og deretter mot Kvitfjell Vest. Om det er tid for kaffe anbefales en stopp på Tyrihanstunet. Videre nordover Svinslåvegen bør du være oppmerksom på beitedyr og passe på å lukke igjen grinder etter deg.

Mellom Svinslåa seter og Søre Lia seterveg er det flere morsomme og litt mer tekniske partier. Opp mot Fagerøy er grusveien bred og kjøreforholdene gode. Snaut 2 km sør for Fagerøykrysset anbefaler vi en kort fotostopp på utsiktspunktet.

Turen går videre forbi Skei med eventuelt en stopp på Skeistua seterkafe. Deretter går turen hjemmover via Øverbygdsvegen mot Follebu kirke før du deretter tar av mot Øyer og Nermo igjen. Det er noen tekniske partier før du bikker ned mot dalbunnen igjen.

Bomveier

Musdalsetervegen kr 0,-

Svinslåvegen kr 10,-

Søre Lia seterveg kr 0,-

Peer Gyntvegen kr 90,-

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!