HubridingInnlandetNermo Hotell

Augseter – Hornsjø

Rute 2

Augseter – Hornsjø

Trivelig rundtur om Rognhaugen, Augseter og Hornsjø. Variert fjell- og seterlandskap med fine stoppesteder for bilder og rasting.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Tid
3:30 timer

Lengde
36 km

Popularitet
3.1 av 10

Regnes ut automatisk

Her anbefaler vi at du tar bil opp Lie-Hornsjøvegen til parkering ved Lisetra, nesten 850 moh for å få et godt utgangspunkt. Etter 7-800 meter tar du inn på trivelig setervei mot Rognhaugen og videre mot Gullbringen. Herfra er det småkupert terreng gjennom flere setre med den vakre Augseter som et høydepunkt, med vakker utsikt ned mot vannet Augan. Er du heldig ser du både beitedyr og ville dyr underveis. Det er en del elg i området og vi møtte både røy og rype på vår tur.

På Hornsjø Høyfjellshotell er det servering, men sjekk åpningstider! Like ved ligger også Hornsjø Seter der du kan oppleve seterdrift sommerstid. Sjekk www.facebook.com/hornsjoenseter. Herfra kan du følge Lie-Hornsjøvegen, men vi har valgt parallelle sideveger på begge sider av hovedveien helt fram til Øvre Moksjøen. Litt tyngre og mer utfordrende kanskje, men veldig trivelig.

Fra Øvre Moksjøen følger du Lie-Hornsjøvegen tilbake til parkeringen. Hvis du ikke er for sliten etter fjellturen kan det kanskje friste noen å sykle ned en av løypene i Hafjell Bike Park.

I så fall er grønn løype 7 og 16 og blå løype 5, 12 og 14 spennende alternativer. Måten de er bygget på gjør at de er utfordrende for alle ut fra egen ferdighet og fart.

Generelt for fjellturene fra Nermo hotell er at de kan benyttes som rammer for flere opplevelser. De går mye på grusveier, men samtidig går de gjennom noe av Norges fineste terreng for stisykling. Ut fra turene våre finner du alt fra fantastiske flytstier til mer krevende stier for den erfarne. Sjekk nett eller skilt langs veien merket med sykler i fargene grønn (enkleste), blå, rød eller de mest krevende svarte. GOD TUR!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!