HubridingInnlandetNermo Hotell

Mellsjøen rundt og Birken-land

Rute 4

Mellsjøen rundt og Birken-land

Dette er en tur som tar deg inn i Birken-land med den berømte Rosinbakken. Vær obs på at det er et par sti-strekk som nok kan oppleves krevende. Men fortvil ikke, det er enkel omkjøring på grusvei begge steder hvis du ønsker det.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
3:30 timer

Lengde
47 km

Popularitet
2.8 av 10

Regnes ut automatisk

Turen starter på den store parkeringsplassen ved Pellestova. Hvis du ønsker å korte ned turen kan du kjøre 5-6 km videre til du finner parkeringsplasser like før Reina. Da forkortes turen med ca 10-12 km. Fra Reina går turen i lett terreng inn mot Hornsjø og ved hotellet må du følge med. Løypa tar deg inn på fin grusvei merket mot Hynna som etter hvert går over i en ganske krevende ca 3,5 km sti fram til Hynna. Er du uvant m stisykling kan du følge grusveien videre over Åsta elv og langs denne før du krysser elva igjen og er tilbake på ruta. Kanskje det er på dette strekket gruppa skal skille lag en liten stund?

Premien for de som følger ruta og stipartiet er litt morsom sti innimellom og to trivelige strekk uten trafikk. Løypene skilles ved 14,5 km fra start og møtes igjen ved 19,5 km. Når du er tilbake på veien stiger det opp til Storstilen og du er inne på Birken-løypa og den berømte Rosinbakken. Det er her mange sliter med kramper og «møter veggen» i Birkebeiner-rittet, som går mellom Rena og Lillehammer. Vel oppe Rosinbakken er det småkupert terreng over Elgåsen der du forlater Birken-løypa og sykler langs den vakre Mellsjøen. Her finner du fine raste- og bålplasser i ski- paradiset innenfor Sjusjøen. Tilbake ved Reinsvannet venter et nytt, kortere og litt enklere stiparti. Her er det også en enkel omkjøring via Reina, for deg som vil holde deg på grusvei.

Hvis du ikke er for sliten etter fjellturen kan det kanskje friste noen å sykle ned en av løypene i Hafjell Bike Park. I så fall er grønn løype 7 og 16 og blå løype 5, 12 og 14 spennende alternativer. Måten de er bygget på gjør at de er utfordrende for alle ut fra egen ferdighet og fart.

Generelt for fjellturene fra Nermo hotell er at de kan benyttes som rammer for flere opplevelser. De går mye på grusveier, men samtidig går de gjennom noe av Norges fineste terreng for stisykling. Ut fra turene våre finner du alt fra fantastiske flytstier til mer krevende stier for den erfarne. Sjekk nett eller skilt langs veien merket med sykler i fargene grønn (enkleste), blå, rød eller de mest krevende svarte. GOD TUR!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!