HubridingInnlandetNermo Hotell

Hunderfossen – Fåberg

Rute 3

Hunderfossen – Fåberg

Dette er en familietur som tar deg innom eller forbi Norsk vegmuseum, Hunderfossen familiepark, bob-banen og Lilleputthammer. Sjekk nederst i beskrivelsen for flere alternative lengder og rutevalg for denne turen.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring.

Tid
2:30 timer

Lengde
26 km

Popularitet
3.1 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Du triller ned fra hotellet på gang- og sykkelvei og til dels på fortau. Hold til høyre i første kryss (Gamlevegen) og ta deg ned Granrudvegen gjennom Øyer, ta til høyre inn på Hundervegen, videre under E6 og på bru over Lågen. Herfra følger du asfaltveien et stykke, men følg med på ruteanvisningen så du finner kjerreveien til venstre som tar deg rett inn i området til Norsk vegmuseum. Her er det fint å sykle rundt og titte på eldre maskiner før du stikker innom selve museet med Pelle politibil og mye annet spennende.

Vegmuseet har en stor museumspark med vegsystemer, anlegg, maskiner og eldre bygninger, som skysstasjon, verksted og bensinstasjon. Her finner du også Norsk kjøretøyhistorisk museum med en omfattende samling biler, motorsykler, mopeder og tråsykler. Så triller du videre rett over i Hunderfossen eventyrpark som er en av Norges største turistattraksjoner med mer enn 60 attraksjoner og severdigheter. Ivo Caprinos arbeider er et gjennomgangstema i parken. Det store trollet rommer en hall med flere eventyrtablåer fra Asbjørnsen og Moes norske folkeeventyr I åssiden bak parken ligger Nord-Europas eneste kunstfrosne bob- og akebane.

Anlegget ble bygget til OL i 1994 og er 1,7 km langt og er fortsatt i full drift. Her er det tilbud til publikum også om sommeren, da med hjulbob som får familien sikkert nedover den svingete løypa i full fart!

Fra bob-banen går turen ca 7 km mot sør på asfalt til du kjører over Lågen og inn i Fåberg. Litt oppe i bakken tar du til venstre inn på Thomas Jørstads veg der du vil se skilt for pilegrimsleden mot Nidaros. Snart kommer du opp på Gudbrandsdalsvegen som du følger helt tilbake til Øyer sentrum.

Her kan du nok oppleve trafikk med hytteeiere som gleder seg til å komme til fjells, så benytt de mulighetene som finnes for å slippe litt trafikk, for eksempel Anderstuguvegen. Hold til høyre etter at du har passert Hafjell Alpinsenter og følg skilt mot Nermo hotell. Her er det en trivelig gruset gang- og sykkelvei opp mot hotellet. Sykler du med barn vil du kanskje avslutte turen i Lilleputthammer i Øyer sentrum før du runder opp til hotellet. Lilleputthammer er en morsom familiepark for de minste.

Alternativer: Har du fått nok etter Hunderfossen eventyrpark eller du vil korte ned denne turen kan du sykle over den sju meter høye demningen og selve Hunderfossen. Demningen er 300 meter lang og har gang- og sykkelvei. Fossefallet utnyttes til kraftproduksjon. Ved siden av fossen er det bygd en fisketrapp. Så sykler du under E6 og kobler deg på Gudbrandsdalsvegen og ruta tilbake til hotellet der. Da blir turen på ca 10 km. Dersom familieparken er selve målet og motivasjonen for de yngste kan du alternativt ta turen motsatt vei slik at moroa kommer mot slutten av turen. Skal du virkelig oppleve attraksjonene langs denne løypa kan det fort bli en dagstur enten du velger den korte eller den lange varianten.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!