Rute 1

Hafjellrunden

Forholdsvis enkel tur i fjellet med start fra den store parkeringsplassen rett før Pellestova på 970 moh.Mye fin grusveg, men også noe varierende kvalitet på underlaget og et par litt krevende stigninger midtveis. Forholdsvis enkel tur i fjellet med start fra den store parkeringsplassen rett før Pellestova på 970 moh. Fin grusveg for det meste og noe gruset sti. Mot slutten er det også noe bratt og humpete kjerrevei.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring.

Tid
2:30 timer

Lengde
20 km

Popularitet
3.5 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Turen går på god grusvei fra Pellestova og innover mot Lie-Hornsjøvegen. Underveis passerer du flere setre med aktiv drift. Når du kommer til Lie-Hornsjøvegen, kan du krysse denne og ta en liten avstikker nordover (ca 1 km) til Sjøsetra. Her er det besøks-seter på sommeren med kyr, geiter, kaniner og kyllinger. De har også servering og kan være en hyggelig stopp for barnefamilier. Som regel har de åpent torsdag, fredag og lørdag. Sjekk Facebooksiden deres for mer informasjon.

Etter seterbesøket fortsetter du Lie-Hornsjøvegen i 10 kilometer. Følg godt med på venstre side og finn den trivelige grusstien forbi Nedre Moksjøen. OBS! Når du ser hyttebebyggelsen på Hafjell og kommer til det store ski-krysset i betong over veien må du følge godt med – her er det et utall veier i alle retninger. Kjør under krysset, ta til venstre på grusveien gjennom bom og etter hvert langs med og sør for hytte-feltet.

Her er det litt dårligere underlag og en motbakke der du får opp varmen! Etter hvert sykler du under flere av heisene i Hafjell-anlegget på veien mot Ilsetra og Pellestova. På dette stykket må du stoppe opp og nyte utsikten oppover Gudbrandsdalen langs Lågen. Er du sulten kommer du forbi både Restaurant Vidsyn og Gaia-stova. Sjekk for åpningstider.

Hvis du ikke er for sliten etter fjellturen kan det kanskje friste noen å sykle ned en av løypene i Hafjell Bike Park. I så fall er grønn løype 7 og 16 og blå løype 5, 12 og 14 spennende alternativer. Måten de er bygget på gjør at de er utfordrende for alle ut fra egen ferdighet og fart.

Generelt for fjellturene fra Nermo hotell er at de kan benyttes som rammer for flere opplevelser. De går mye på grusveier, men samtidig går de gjennom noe av Norges fineste terreng for stisykling. Ut fra turene våre finner du alt fra fantastiske flytstier til mer krevende stier for den erfarne. Sjekk nett eller skilt langs veien merket med sykler i fargene grønn (enkleste), blå, rød eller de mest krevende svarte. GOD TUR!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!