Rute 5

Akkjsøsetra

Dette er en lang og vakker fjelltur litt nord for Hafjell-området. Den går i småkupert og variert terreng forbi flere trivelige setervoller med Akksjøsetra som et høydepunkt.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier.

Tid
3:30 timer

Lengde
50 km

Popularitet
2.2 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Turen går i fjellet og vi anbefaler at du tar bilen opp for å få en god start. Du kjører nordover mot Tretten og opp Mitdbygdsveien forbi Korsbakken (bompenger) og opp til Steinsetra for parkering. Herfra går det i lett terreng og du kommer godt over tregrensa og med nydelig utsikt nordover over Brettdalsvatnet og mot Rondane ved godt vær.

Du passerer Akksjøsetra etter ca 10 km og herfra har du stort sett nedoverbakke til du passerer over Åsta elv først østover og deretter tilbake mot vest. Ved det siste krysningspunktet er det spesielt vakkert og velegnet for en rast, for å skaffe ny energi til stigningene opp mot høyfjellet igjen. Her passerer du Augseter på vei mot Rognhaugen og fram mot Steinsetra igjen. På avslutningen av turen har vi valgt et kort stiparti for å unngå en veldig bratt nedkjøring som igjen fører til en svært drøy bakke opp igjen til bilen. Stien er delvis belagt med flis og kun 500 meter lang og du sparer altså en drøy klatring helt på tampen av turen.

Generelt for fjellturene fra Nermo hotell er at de kan benyttes som rammer for flere opplevelser. De går mye på grusveier, men samtidig går de gjennom noe av Norges fineste terreng for stisykling. Ut fra turene våre finner du alt fra fantastiske flytstier til mer krevende stier for den erfarne. Sjekk nett eller skilt langs veien merket med sykler i fargene grønn (enkleste), blå, rød eller de mest krevende svarte. GOD TUR!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!