fbpx

Rute 1

Bandaksli

En fantastisk rute for deg som søker noe litt utenfor allfarvei. Turen passer godt til en formiddagstur, med lunsj i Dalen, eller som en rolig ettermiddagstur. I syd/øst enden av Vråvatn tar du av og over på vestsiden av vannet. 

Her slynger veien seg igjennom et stille og rolig landskap. Et lite parti med grus, men ikke krevende.Dette er en nydelig tur for deg som vil oppleve flott natur og severdigheter. Ruten betegnes som et "must" av erfarne motorsyklister.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (95.9 KM)
40%
Popularitet
89%

Bandaksli

Etter å ha kjørt på vestsiden av Vråvatn er det et lite stykke på hovedveien til Dalen, før du kan ta av ved de gamle gruvene i bygda Åmdalsverk og besøke museet. Deretter går turen på landlige veier gjennom små gårdsbruk og kulturlandskap før du kommer frem til Grimdaltunet, med en imponerende flott utstilling av skulpturer for den som ønsker det.

Fra Grimdaltunet går veien ned til Dalen, med den kjente nedstigning til Dalen via en rekke «serpentin-svinger». Lunsj anbefales på eventyrhotellet Dalen Hotel, eller på brygga der kanalbåtene MS Victoria og MS Henrik Ibsen legger til. Her er det også kunstutstilling hver sommer. I 2020 er det Jostein Hellevik, kjent fra den populære NRK-serien «Fotobonden», som stiller ut sine naturbilder. Fra brygga kan du rusle en tur langs bredden av Telemarkskanalen til badstua Soria Moria. Den ligger som et blinkende smykke i Bandak og er dekket av gullspon.

Hjemveien går langs bredden av Telemarkskanalen til Bandaksli på grusvei. Her er det bomvei på 50 kr, som betales med VIPPS. Veien er smal og du kan møte både biler og syklister, så ta det med ro. Veien går gjennom flott natur, før den ender i Bandaksli med en fantastisk oppstigning. Midt i alle svingene er det rester av den gamle veien med rasteplass. Anbefales for en stopp og nyte utsikten over Telemarkskanalen.

Deretter går veien tilbake opp til hovedveien, som slynger seg langs Vråvatn tilbake til Straand, med flott asfalt, gode svinger og relativt oversiktlig.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post