fbpx

Rute 4

Solskinnsturen

Denne solskinnsturen kom til en konklusjon under Straand-Treffet 2020 som er et av landets største MC treff, dette er en riktig herlighet vi enkelt kan sette sving garanti og HubDriving stempelet på. Turen er ikke av de lengste, men med et snev av solskinn er den kanskje en av de hyggeligste. Her har vi en rute som vi mener kan passe for alle biler og ferdighetsnivåer så lenge du kjører i ditt eget tempo. Uten pauser kan de erfarne kjøre gjennom denne ruten ganske så raskt, ønsker du å nyte indre Telemarks flotte landskap og gjestfrihet kan du lett bruke hele dagen.

Etter en nydelig frokost på Straand Hotel starter vi sørover langs Nisser ned til Fjoneferja og ta denne over til Fjone for å kjøre Fjonesiden ned til Treungen. Er det mange biler ifølge anbefaler vi at dere dropper ferja da det ikke går så mange biler på den legendariske ferja samtidig. Fortsett da langs vakre Nisser via Nissedal og videre til Treungen. I skinnende morgensol er det ikke vanskelig å forstå at Norges kunstnere finner mye inspirasjon i Telemark. Det er fristene og la blikket gli over på landskapet, men husk å hold fokus på veien og neste sving.

Tid (3:30t)
40%
Lengde (168 KM)
30%
Popularitet
70%

Rute 4 – Solskinnsturen

I Treungen tar vi kaffestopp og besøker Z-Museum før vi setter oss i bilen og tar østover over Gautefall mot Bostrak, hjemstedet til Sputnik. Det heldigvis ikke skisesong på Gautefallheia enda så vi svinger oss videre via Drangedal til Kjeldal sluser. Sola skinner og det er tid for lunsj. På denne turen anbefaler vi at dere tar med dere nistepakke eller nistekurv fra hotellet slik at dere kan finne en hyggelig stop langs ruta.

Kanalveien opp fra Kjeldal sluser og langs Flåvatn og Kviteseidvatnet er prikken over i’en, og et stopp ved Kviteseid Bygdetun anbefales før finalen opp Kviteseidkleivene. På toppen venter hyggelig afterdrive på terrassen. Humøret er på topp og latteren sitter løst, det er mye å snakke om på terrassen utover kvelden. Kjør klokt!

Facebook
Twitter
E-Post