Rute 11

Bakernes Paradis via Ålgård

Det er mange veier som fører til Bakernes Paradis. Denne gangen presenterer vi turen via Ålgård. Dette er en tur på ca 77 km uten de store fysiske utfordringene foruten den berømte Seldalsbakken.

Ruten defineres som ekstrem

Ruter som defineres som ekstrem egner seg for personer som er kjent med krevende partier og har lang erfaring

Tid
12:00 timer

Lengde
153 km

Popularitet
3.9 av 10

Regnes ut automatisk

Denne varianten av Bakernes Paradisruta tar oss sørover i flatt terreng på en sykkelvei mot Ålgård. Etter Ålgård styrer vi mot øst og tar turen inn mot Gjesdal kirke. Her sykler vi langs smal men lite trafikkert vei.

Etter Ålgård styrer vi mot øst og tar turen inn mot Gjesdal kirke. Her sykler vi langs smal men lite trafikkert vei. Vi passerer deretter Rogalendingenes skisted Brekko for å sykle ned mot Oltedalsvatnet som vi følger til vi kommer til bunnen av Seldalsbakken. Om ikke lenge så sykler vi ned til Bakernes Paradis men før det skal det klatres opp den ca 2,7 km lange Seldalsbakken. Denne bakken med relativt jevn stigning på ca 7% benyttes jevnlig av mosjonister-, aktive- og profesjonelle syklister på Nord-Jæren. Etter at Seldalsklatringen ligger bak oss er det fallende terreng ned til kaffe og kaker på Bakernes Paradis. Med påfylte drikkeflasker og glykogenlagre tar vi turen videre inn mot Høle og deretter Ims. Etter IMS sykler vi gjennom idylliske Bersagel i et lett-kupert terreng. Strekningen fra Bersagel til Hommersåk benyttes ofte at de lokale syklistene til å gjennomføre “naturlige intervaller”. Dette innebærer at man spurter opp de korte bakkene som finnes på denne strekningen. Etter Hommersåk kommer vi til rutas siste bakke der man kan ta ut det man har igjen av krefter før vi triller de siste kilometerne inn til Sandnes.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!