fbpx

Rute 6

Unesco Magma Geopark

Turen går gjennom det fantastiske og unike landskapet i Unesco Magma Geopark. Turen starter i Egersund og går langs RV 44 mot Hauge i Dalane. Ved Birkland, så svinger av RV 44 og tar FV 33 mot Nesvåg.

Her får en kjøre helt langs sjøen, nesten som å være i båt. Her kan en legge inn et lite stopp på Nesvåg Sjø og Motormuseum. Deretter fortsetter en forbi Rekefjord og så passer det med et lite stopp for lunsj, kaffe og guidet omvisning på det gamle ladestedet Sogndalstrand Kulturhotell om en vil.

Ferdighetsnivå
50%
Lengde (181KM)
60%
Popularitet
85%

Unesco Magma Geopark

Turen går så videre sørover mot Jøssingfjord og her får en testet kjøreegenskapene på svingete veier ned og opp Jøssingfjord. Jøssingfjord er kjent for Helleren, 2 gamle hus, som er fra tidlig 1800 tall og muligens eldre. Det antas å ha vært bosetning her siden 1500 tallet. Jøssingfjord var også sentral under 2. verdenskrig i forbindelse med Altmark-affæren. Britiske marinefartøy bordet det tyske støtteskipet Altmark for å frigjøre britiske sjømenn. 

Denne hendelsen skal ha blitt brukt som påskudd for å angripe Norge, fordi en mente at den norske regjering ikke lenger forsvarte landets nøytralitet. Fra Jøssingfjord svinger veien seg videre gjennom Åna Sira og videre til Flekkefjord. I Åna Sira så ligger det kjente Brufjell hålene med jettegryter. Disse er krevende å gå til og egner seg mer til en  egen utflukt. 

I Flekkefjord kan en ta en stopp med en liten vandring i Hollenderbyen, eller bare nyte god drikke sentrum langs elven. Etter Flekkefjord går turen videre til Sira. Her kan en legge inn en liten omvei over Tronåsen, som var del av Rally Monte Carlo på 30-tallet.  Videre går turen mot Tonstad langs Sirdalsvannet. Fra Tonstad svinger en nedover mot Egersund. 

Her kjører en i dalstrøk langs mektige Gyaaksla. Etter Gyadalen nærmer en seg Terland Klopp like før Helleland. Den ble bygget på 1800 tallet og er en steinhellebro. Med sine 21 løp og lengde på 60 meter, er den regnet som den største i sitt slag i Nord Europa. Dette er stedet for et fantastisk bilde av fører og sykkel midt på denne ikoniske broen. Turen går så ned mot Egersund igjen og avslapning på Grand Hotell Egersund.

Hubber på denne ruten:

Gamlaværket Sandnes

I hjertet av Sandnes sentrum ligger et av Norges mest karakteristiske hoteller og restauranter.

Kronen Gaard Hotell ​​

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell som ligger på Vatne, like utenfor Sandnes.

Grand Hotell Egersund​

Grand hotell Egersund har en unik beliggenhet. Hotellet ligger like ved havnen og den flotte korskirken.

Hotell Viktoria​​ Stavanger

Ærverdige Hotel Victoria ligger i hjertet av Stavanger Sentrum med en fantastisk beliggenhet like ved Vågen.

Sola Strand Hotell ​

Sola Strand Hotel ligger idyllisk til ved sanddynene på Solastranden, like utenfor Stavanger.

Hvordan kan jeg navigere
de anbefalte rutene?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift i tankbaggen. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i din navigasjons App (F.eks. Calimoto eller Detecht)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din App (Det anbefales at innstillinger er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Klikk på linken i Google kartet på hjemmesiden som åpner kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten full beskrivelse
 • God tur!
Facebook
Twitter
E-Post