fbpx

Rute 8

Dal til dal

Denne ruten tar deg også til Fyresdal, men første etappe går på østsiden av Vråvatn. Dette er en mindre trafikkert vei, i roligere tempo igjennom skog og kulturlandskap. Det er et lite stykke grusvei, men med fast dekke, og ikke krevende. Men kjør klokt, i ditt tempo.

Etter dette stykke med lokal småvei, bærer det ned til Fyresdal og igjennom. Her får du en fantastisk tur langs Fyresdal vatn, der veien dramatisk stiger opp og ned, og ender opp mange høydemeter over vannflaten, med unik utsikt over storslagne fjellpartier.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (177 KM)
75%
Popularitet
89%

Dal Til Dal​

Deretter nedover i slake flotte svinger ned til hovedveien til Treungen. Denne følger du et kort stykke opp til Treungen, og tar av til Drangedal. Veien fører deg opp i høyfjellsterreng og du passerer Gautefall, som mange forbinder med snø og ski. Gautefallområdet er imidlertid et eldorado for opplevelser også om sommeren. Det lokale turlaget har skiltet, merka og tilrettelagt både vandre og stisykkelruter i området. Særlig vakkert er «Himmelriket» som bærer navnet med rette! 

Fra Bostrak kjører du på noen av de herlige veiene som karakteriserer Telemark, og i Grova tar du av opp mot Fjågesund. Dette er virkelig en perle av en vei, masse flotte og varierte svinger. Dette fortsetter og fortsetter til du kommer til «sjarmør etappen», opp de kjente  Kviteseidkleivene. Her får du satt sving egenskapene på prøve, og er en flott avslutting på turen, før «after-bike» på hotellet’s terrasse.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post