Nå lanserer vi en interaktiv rute 15

Rute 15 er en interaktiv rute som tar deg gjennom noe av det vakreste Telemark har å by på. Trykk på start og lytt, vi leder deg til flotte besøkssteder med historisk sus, på rute 15 vil du få opplevelser og historiefortelling fra første sving. God tur!

Ta med deg mobilen på tur og få verdensarvhistorien om industrieventyret på Rjukan og Notodden fortalt gjennom forteller Torgeir Straand. Han tar deg med på en reise gjennom vannveiene og vårt nasjonale industrieventyr. Start turen ved å trykke på Start eller dra personen inn i de blå boblene for å spille av kapitelet du ønsker å høre. Startes programmet vil posisjonen spores, og historiene vil spilles av underveis.

Gjennom ruten vil du få den spennende historien om «verdensarven». Om gründeren Sam Eyde som skulle «sette fossen til å gjøre nyttig arbeid for menneskene» som var starten på industrieventyret Hydro. Sam Eyde sikret seg rettigheter til vannkraftutbygging i Telemark allerede i starten av 1890-tallet, og blir i dag sammenlignet med innovatører som Steve Jobs. I 2015 fikk Rjukan-Notodden Industriarv plass på UNESCOs verdensarv liste, som er listen over områdeobjekter av uerstattelig kultur og naturverdi for menneskeheten.