fbpx

Rute 9

Fjord og fjell

Dette er vår desidert lengste rute. Den er ikke spesielt teknisk eller vanskelig å kjøre men byr på flotte opplevelser og flotte fjelloverganger. Etter avgang kjører du mot Dragsvik hvor du tar ferga over Sognefjorden til Vangsnes.

Ta gjerne en tur oppom statuen av Fridtjof den frøkne på Vangsnes. Statuen er 10,5 meter høy og står på en 12 meter høy sokkel. Statuen var ei gave fra Keiser Wilhelm i 1913 som var fast gjest i Balestrand i mange år.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (95.9 KM)
40%
Popularitet
89%

Fjord og fjell

Turen opp til Vikafjellet er intet mindre enn festlig å kjøre og er stappende full av herlige svingkombinasjoner som etter hvert gir deg tilgang til et vakkert landskap og skue. En stopp i «Storesvingen» gir en sjelden og praktfull utsikt over Vik og Sognefjorden. Like før tunnelen på toppen skal du igjen toppe for å nyte spektakulær utsikt. Ta gjerne en stopp i Voss og bestill gjerne en lunsj ved Hotel Fleisher før turen fortsetter til Dale hvor du tar av mot Romarheim via Mo. 

Mye av denne strekningen går på smale veger gjennom et flott fjord landskap. Stikk i stride med alle motorsykkelfilosofi må du herifra tåle å kjøre litt på en E- vei, nemlig E-39 men dette veistykke er faktisk ok å kjøre så det vil du faktisk leve godt med. Fra Ytre Oppedal tar du fergen over på nordsiden av Sognefjorden for så å kjøre tilbake til Balestrand og Kviknes hotell. Vi anbefaler en stopp i industribygda Høyanger før du avslutter dagen med god mat og drikke hos oss.

Facebook
Twitter
E-Post