fbpx

Rute 6

Turtagrø

Du starter denne ruten med å kjøre rundt Esefjorden som omgis av høye fjell før du tar ferja over fjorden til Dragsvik og videre langs Sognefjorden til Sogndal og deretter ned til idylliske Solvorn der du tar ferja over til Ornes.

Partiet til Solvorn går på herlige «sweepere» som tillater at du slipper på litt fart og finner god flyt. Det siste partiet ned til Solvorn er bare sjarmerende og må nytes og er du raus med deg selv bestiller du lunsj hos Ole Henrik ved Walaker hotell, den må bestilles.. fergen fra Solvorn er ei lita ferje med få avganger så det lurt å bestille plass på tlf. 992 78 837 eller booking@lustrabaatane.no.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (95.9 KM)
40%
Popularitet
89%

Fjærland

Husk at du har muligheten til å kjøre innom Urnes stavkirke datert 1140 og ta gjerne en stopp ved den 218 meter høye Feigefossen. Fra Skjolden til Turtragrø (900 m.o.h.) kjører du Sognefjellsvegen som er en nasjonal turistvei. Ta gjerne en stopp på Turtragrø. Den 32 km lange Tindevegen fra Turtagrø til Årdal er en fantastisk opplevelse som du kommer til å huske, på denne strekningen kan du stoppe flere ganger for å nyte utsikten! Veien ned til Øvre Årdal er bratt, svingete, smal og morsom og her passer det nok med en kaffepause! Så går turen langs fjorden til Fodnes og fergen som tar deg til Mannheller. Turen fortsetter herfra til Sogndal og langs Sognefjorden til Balestrand.

Facebook
Twitter
E-Post