fbpx

Rute 4

Aurlandsfjellet

Merk: Aurlandsfjellet er normalt open for trafikk ca 1/6 – 15/10. Denne ruten tar deg over to utrolig flotte og morsomme fjelloverganger, nemlig Vikafjellet og Aurlandsfjellet.

Du bruker 10 minutter fra Kviknes til Dragsvik hvor du tar fergen over Sognefjorden til Vangsnes. Ta gjerne en tur oppom statuen av Fridtjof den frøkne på Vangsnes. Statuen er 10,5 meter høy og står på en 12 meter høy sokkel.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (95.9 KM)
40%
Popularitet
89%

Aurlandsfjellet

Statuen var en gave fra Keiser Wilhelm i 1913 som var fast gjest i Balestrand i mange år. Så er det tid for å klatre opp det fantastiske Vikafjellet som er en opplevelse å kjøre. En imponerende stigning og utrolig festlige svinger. En stopp i «Storesvingen» gir en praktfull utsikt over Vik og Sognefjorden. Like før tunnelen på toppen kan du nok en gang stoppe for å nyte utsikten. På Vinje tar du til venstre i rundkjøringen og husk at du kan kjøre oppom Stalheim og stoppe på Stalheim Hotel. Her finner du en fantastisk utsikt over Nærøydalen! Du kjører deretter ned den 1,6 km lange Stalheimskleivi med 14 hårnålssvingar og ein stigning på 18%!  Heilt fram til 1980 var dette den eneste vegen opp til Stalheim.  Vi anbefaler så absolutt en stopp i Flåm før du starter på den bratte, morsomme og svingete klatringa opp Aurlandsfjellet som er nasjonal turistveg. Dersom du ikke har gjort det før bør du stoppe ved Stegasteinen med den mest den fantastiske utsikten! Det høyeste punktet på vei over Aurlandsfjellet er på hele 1306 m.o.h. Turen ned til Lærdal er òg smal, bratt, svingete og utrolig morsom å kjøre. På Fodnes er det ferje over til Mannheller. Turen fortseter derifra  til Sogndal og langs Sognefjorden til Balestrand. 25 mil med pur lukke.

Facebook
Twitter
E-Post