Rute 4

Aurlandsfjellet

Denne ruten tar deg over to utrolig flotte og morsomme fjelloverganger, nemlig Vikafjellet og Aurlandsfjellet. Merk: Aurlandsfjellet er normalt open for trafikk ca 1/6 – 15/10.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
96 km

Popularitet
5.7 av 10

Regnes ut automatisk

Du bruker 10 minutter fra Kviknes til Dragsvik hvor du tar fergen over Sognefjorden til Vangsnes. Ta gjerne en tur oppom statuen av Fridtjof den frøkne på Vangsnes. Statuen er 10,5 meter høy og står på en 12 meter høy sokkel.

Statuen var en gave fra Keiser Wilhelm i 1913 som var fast gjest i Balestrand i mange år. Så er det tid for å klatre opp det fantastiske Vikafjellet som er en opplevelse å kjøre. En imponerende stigning og utrolig festlige svinger. En stopp i «Storesvingen» gir en praktfull utsikt over Vik og Sognefjorden. Like før tunnelen på toppen kan du nok en gang stoppe for å nyte utsikten. På Vinje tar du til venstre i rundkjøringen og husk at du kan kjøre oppom Stalheim og stoppe på Stalheim Hotel. Her finner du en fantastisk utsikt over Nærøydalen! Du kjører deretter ned den 1,6 km lange Stalheimskleivi med 14 hårnålssvingar og ein stigning på 18%!  Heilt fram til 1980 var dette den eneste vegen opp til Stalheim.  Vi anbefaler så absolutt en stopp i Flåm før du starter på den bratte, morsomme og svingete klatringa opp Aurlandsfjellet som er nasjonal turistveg. Dersom du ikke har gjort det før bør du stoppe ved Stegasteinen med den mest den fantastiske utsikten! Det høyeste punktet på vei over Aurlandsfjellet er på hele 1306 m.o.h. Turen ned til Lærdal er òg smal, bratt, svingete og utrolig morsom å kjøre. På Fodnes er det ferje over til Mannheller. Turen fortseter derifra  til Sogndal og langs Sognefjorden til Balestrand. 25 mil med pur lukke.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!