fbpx

Rute 6

Dramatiske Telemark, lang

Vårt lengste turforslag, så sett av hele dagen, da det er masse flott å se, stoppe opp og ta innover seg. Turen har ett krevende parti, fra Momrak til Fjone. Her må du også sjekke fergetidene på kabelfergen som bringer deg over sundet.

Første etappe til Fyresdal. Rett før Fyresdal tar du av og kjører over til vestsiden av Fyresdalsvatn. Her kjører du på flotte veier langs vannet, før du tar av og stiger oppover mot veien som skal ta deg langs Nesvatn.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (230 KM)
95%
Popularitet
89%

Dramatiske Telemark, Lang​

Denne delen av turen er virkelig en perle. Her kjører du i et utrolig vakkert landskap, alt fra typen høyfjell og ned i dramatiske daler. Den som ikke smiler inne i hjelmen når kommer til enden av vannet, eller de neste milene, kommer aldri til å smile på en MC😊 Når du etter hvert kommer ned til hovedveien mot Treungen, blir det en liten etappe med transport, før du igjen skal ta av på fantastiske sving-veier. Veien stiger dramatisk opp langs Fyresdals vatn, før du etter nedstigningen, skal ta av en liten vei over mot Fjone. Det er bomvei, men gratis for MC. Veien er belagt med løst grusdekke, så du bør ha litt erfaring med grus, eller ta det med ro i det tempo du er bekvem med. Veien bringer deg over fjellet, og ned til Fjone. Der passer det godt med en kaffestopp på kafe’n, før den lille rare kabelfergen tar deg over sundet. Deretter er det en fin siste etappe til hotellet med flotte svingkombinasjoner mot slutten.

“Legg merke til at denne ruten inkluderer 2 deler! Første del avsluttes der man tar av Fyresdalvegen (355) og svinger høyre på Vestre Napevegen. Denne grusveien er avgiftsbelagt (60kr betales via Vipps til Napevegen på Tel. 48078026) og andre del av ruten starter når man har fomlet mobilen tilbake i lommen og passert bommen. Husk og sjekke fergetidene på fjone.no God Tur!”
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post