fbpx

Rute 7

Fjelltur med kulturelt påfyll

Denne sjarmøretappen kan kjøres mange måter. Når du kommer til Kilen har du mulighet til å ta den flotte kanalveien langs den flotte Telemarkskanalen eller over Fjågesundsheia. Det er også mulig å kjøre disse rundene slik at du får kjørt de legendariske Kviteseidskleivene to ganger. Nyt kjøreopplevelsen!

Flott sjarmerende tur hvor man kan se etter sjøormen i Seljord og kjøre litt grus for de som ønsker det. Det er jo mange som har biler som egentlig hører hjemme på grusveier så da er dette en flott tur.

Tid (1:45/2:45t)
40%
Lengde (90/140 KM)
45%
Popularitet
50%

Rute 7 – Fjelltur med kulturelt påfyll

Turen starter fra Straand Hotel og ned Kviteseidkleivene for så å kjøre videre til Seljord, her kan dere stoppe på Sjøromtårnet for å speide etter den berømte sjøormen før turen fortsetter langs Garvikstrondi. Dette er en flott svingete vei langs vannspeilet. Halveis langs vannet går det en vei over til Kilen, denne er av grus og gir assosiasjoner til veistandarden i gamle dager. Fra Kilen er det det en fantastisk tur videre langs Telemarkskanalen, her er det mange mulighet er for koselige stopp for å nyte tilværelsen. Kanskje seiler kanalbåtene Victoria eller Henrik Ibsen forbi? 

Det anbefales et stopp ved Kviteseid Bygdetun før turen går opp hårnålssvingene som vi kom ned i starten av ruta. Det er også mulig å kjøre fra Fjågesund og over til Grova og videre til Steane og Straand Hotel den veien. Denne sløyfa er det også mulig å kjøre som en ekstra runde hvis det er ønskelig med en ettermiddagstur. Mange muligheter til å kombinere disse sløyfene på og da er det bare å velge det som man føler passer best. På denne turen kan det være lurt å ta med mat fra hotellet slik at dere har full fleksibilitet i forhold til å nyte et deilig måltid i det fri langs den flotte ruta. God tur!

Facebook
Twitter
E-Post