fbpx

Rute 3

Vest-Telemark rundt

Flott tur med mulighet for en stopp ved Soria Moria Sauna før dere kommer inn i industrieventyret på Rjukan, Gaustabanen og verdensarvsenteret på Vemork. Her har du en rute som inneholder flotte kjøreopplevelser samt et stort antall flotte attraksjoner som gjør dette til en flott dagstur. Det er en rekke korketrekkere, hårnålsvinger, og flotte etapper langs fantastisk natur.

Dette er en av våre klassikere som gjennom en årrekke har vært en anbefalt rute. Gaustabanen og industrieventyret på Rjukan er klimaks. Sett av et par timer til dette og nyt en av Norges råeste utsikter og muligens den høyeste vaffelpressa (1830 m.o.h). En kaffepause helt utenom det vanlige. På en klar dag skal man kunne se 1/6 av hele Norges fastland herfra.

NB: Merk at Google kartet viser feil rute fra Rjukan til Tuddal om vinteren da det ikke går å bruke vinterstengte veier i rutene om vinteren. Verifiser at ruta går direkte fra Rjukan til Tuddal før du kjører.

Tid (5:00t)
60%
Lengde (260 KM)
55%
Popularitet
80%

Rute 3 – Vest-Telemark Rundt

Gaustatoppen er en populær attraksjon og ventetid på banen må forventes, mer i helger og høysesong. Tidlig avgang på denne ruten hjelper ettersom det største trykket vanligvis er når alle skal ned på ettermiddagen. Snakk gjerne med resepsjonen på hotellet før du legger ut på denne ruta og sjekk for all del værmeldinger for fjellovergangene om du er tidlig eller sent i sesongen.

Turen starter med en flott kjøring langs Vråvatn før du etter hvert girer ned for å svinge innom Dalen. Her anbefaler vi en stopp på eventyrhotellet Dalen Hotel og Soria Moria Sauna. Hva med et bad og sauna før ferden fortsetter mot Rauland og kanskje en pause hos Kristin på Vierli Kafeteria?

Mens du fortsatt gliser fra øre til øre etter en flott tur så langt og du nyter utsikten og korketrekkeren ned til Rjukan så er det kanskje tid for lunsj? Sjekk om du får bord hos våre kjære kollegaer på Rjukan Admini og det vanker en historisk opplevelse og bevertning du skal lete lenge etter. Hils Kaja! Husk også å få med en tur til Gaustatoppen som en del av turopplegget for denne turen.

Med godt påfyll på alle måter fra Rjukan starter neste etappe, det er en flott tur langs Gaustatoppen over mot Tuddal og videre til Nutheim og tilbake til Straand. Avslutningen opp de legendariske Kviteseidkleivene er en flott finale og en god inngang til den vel fortjente og kalde som står og venter på terrassen hos oss på hotellet. God tur og kjør klokt!

Facebook
Twitter
E-Post