fbpx

Rute 1

Silkeføre

Dette er en av våre favoritter når det gjelder turforslag. Sett av hele dagen, det er masse flott å se, stoppe opp og ta innover seg. Turen har et stort spekter og en fantastisk avslutning langs kanalveien og opp Kviteseidkleivene. Her er det bare å nyte innspurten.

Første etappe er til Fyresdal og vi anbefaler et stopp innom Hamaren Aktivitetspark for en rusletur gjennom den populære og spektakulære aktivitetsparken og videre inn i middelaldertunet Øyskogen og den sjarmerende Folkestabyen. Kjør tilbake der du kom fra for så å kjøre over til vestsiden av Fyresdalsvatn. Her kjører du på flotte veier langs vannet, før du tar av og stiger oppover mot veien som skal ta deg langs Nesvatn.

Tid (4:15t)
50%
Lengde (237 KM)
66%
Popularitet
90%

Rute 1 – Silkeføre

Denne turen er virkelig en perle. Her kjører du i et utrolig vakkert landskap, alt fra typen høyfjell, ned i dramatiske daler og langs Telemarkskanalen. Den som ikke smiler når man kjører langs disse vannene eller de herlige stigningene, kommer aldri til å kjenne på virkelig kjøreglede 😊 Når du etter hvert kommer ned til hovedveien mot Treungen, blir det en liten etappe med transport, før du igjen skal ta av på fantastiske sving-veier. Vi anbefaler en stopp ved Z Museum før dere kjører videre opp til Gautefall. Der er det noen fine rette strekk, før du etter nedstigningen kommer til Bostrak og Sputniks museum, ta gjerne en vaffel hos Sputnik før ferden fortsetter mot Grova og over Fjågesundsheia. Avslutningen er en fantastisk eventyrvei langs Telemarkskanalen og avslutningen opp Kviteseidkleivene er pur kjøreglede. Kos deg opp hårnålsvingene og kjenn på ekte kjøreglede. Deretter er det en fin siste etappe ned til hotellet med flotte svingkombinasjoner mot slutten. Bilen parkeres og en afterdrive på terrassen i solen anbefales.

Facebook
Twitter
E-Post