Rute 7

Byrkjedalsrunden

Byrkjedalsrunden er sannsynligvis en av de mest populære sykleturene i Rogaland. På denne turen treffer du alle kategorier syklister fra mosjonister til proffer som Alexander Kristoff. Elementer av turen karakteriseres som «indrefileten» av Rogaland.

Ruten defineres som ekstrem

Ruter som defineres som ekstrem egner seg for personer som er kjent med krevende partier og har lang erfaring

Tid
6:00 timer

Lengde
106 km

Popularitet
7 av 10

Regnes ut automatisk

Denne varianten av Byrkjedalsrunden «går med klokken» - dvs at man sykler inn mot Vatne og deretter mot Seldal.

Denne turen tar deg langs lite trafikkerte lokalveier mot Sviland for deretter å sykle i lett terreng langs Søredalen mot Seldal. Ved Seldalsvannet sykles det opp rutens første klatring, men frykt ikke dette er en strekning på bare et par hundre meter. Ferden går så videre ned mot Oltedal der man følger hovedveien mot Frafjord. I Dirdal sykles det via en koselig sykkelvei gjennom dalen før man sykler via to tunneler opp til Byrkjedalstunet (husk lys). Etter er velfortjent pause på Byrkjedalstunet sykler man opp til Gloppedalsura der man kan lese om Nord-Europas største steinrøys og hva som skjedde der under 2. verdenskrig. Turen forsetter deretter mot området vi karakteriserer som Rogalands «indrefilet» når det gjelder kulturlandskap (Nedrebø). Ved ankomst E39 må det sykles ca. 6 km på hovedveien før man kommer til Skurve der man igjen sykler på sykkelvei via Ålgård helt inn til Sandnes. På E39 anbefales det å sykle i to pene rekker slik at biler må foreta en forskriftsmessig forbikjøring fremfor å presse seg forbi dersom man sykler på en rekke. Ønsker man en lengre variant (125 km) anbefales turen via Bue (se eget kart).Vel fremme står kokkene og venter på dere, så etter en velfortjent hvil i historiske omgivelser bør dere unne dere en nydelig 3 retters middag med noe godt i glasset mens dere planlegger morgendagens rute!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!