Rute 13

Sikvalandsruta

Sikvalandsruta har alt. Her sykler vi fra flate Jæren og til Høg-Jæren med dertil utfordrende bakker. Denne turen bringer deg fra kysten inn til fjordene og tilbake igjen.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
7:00 timer

Lengde
130 km

Popularitet
7 av 10

Regnes ut automatisk

Uansett om du er turist, mosjonist eller aktiv syklist vil du på denne turen finne både interessante opplevelser og fysiske utfordringer.

Fra Sandnes sykler vi sørover i ett relativt flatt terreng. Vi sykler forbi Kvål i Ganddal hvor i sin tid Norges største sykkelfabrikk var lokalisert. Turen fortsetter forbi Kverneland og sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren. Her forlater vi flate Jæren og vil i en periode oppleve noen moderate bakker som kan benyttes i treningssammenheng for de som ønsker å sykle noen intensive økter.

På den første høyden etter Undheim sykler vi forbi Arne Garborg sitt feriehjem som han bygde tidlig på 1900 tallet. Turen forsetter videre i ett lett syklet terreng før vi kommer til neste moderate bakke som fører oss opp til Sikvaland men vi er ennå på øverste punkt.

Vi har en moderat stigning igjen å sykle før vi sykler mot Ålgård i ett fallende terreng. Strekningen fra Undheim til toppen av Sikvaland er på ca 10 km. Rett før vi ankommer Ålgård sykler vi over E39 og retter kursen inn mot Seldalsbakken. Dette er bakken «alle» syklister har på sin «bucket list». Distansen på denne bakken er på ca 3,5 km og har en snitt stigning på ca 7%.

Etter bakken er beseiret fører denne ruten oss videre mot Høle og Ims. Ved Ims tar turen oss inn mot idylliske å småkuperte Bersagel. Etter Bersagel ankommer vi i utkanten av Hommersåk der muligheten for en pause ved bryggekanten absolutt er mulig. Etter Hommersåk sykler vi opp til Riska som er opp den siste bakken av nevneverdig dimensjoner før vi snart er tilbake til Sandnes og Kronen Gaard.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!