Rute 12

Bakernes Paradis via Sikvaland

Det er mange veier som fører til Bakernes Paradis. Denne gangen presenterer vi turen via Sikvaland. Dette er en tur på ca 106 km med noen interessante bakker underveis.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring.

Tid
12:00 timer

Lengde
106 km

Popularitet
2.7 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Fra Sandnes sykler vi sørover i et relativt flatt terreng. Vi sykler forbi Kvål i Ganddal hvor i sin tid Norges største sykkelfabrikk var lokalisert. Turen fortsetter forbi Kverneland og vi sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren.

Turen fortsetter forbi Kverneland og vi sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren. Her forlater vi flate Jæren og vil i en periode oppleve noen moderate bakker som kan benyttes i treningssammenheng for de som ønsker å sykle noen intensive økter. På den første høyden etter Undheim sykler vi forbi Arne Garborg sitt feriehjem som han bygde tidlig på 1900 tallet. Turen fortsetter videre i ett lettsyklet terreng før vi kommer til neste moderate bakke som fører oss opp til Sikvaland men vi er ennå på øverste punkt. Vi har en moderat stigning igjen å sykle før vi sykler mot Ålgård i ett fallende terreng. Strekningen fra Undheim til toppen av Sikvaland er på ca 10 km. Rett før vi ankommer Ålgård sykler vi over E39 og retter kursen inn mot Seldalsbakken. Dette er bakken «alle» syklister har på sin «bucket list». Distansen på denne bakken er på ca 2,7 km og har en snittstigning på ca 7%. Etter at Seldalsklatringen ligger bak oss er det fallende terreng ned til kaffe og kaker på Bakernes Paradis. Med påfylte drikkeflasker og glykogenlagre tar vi turen videre inn mot Høle og deretter Ims. Etter IMS sykler vi gjennom idylliske Bersagel i et lett-kupert terreng. Strekningen fra Bersagel til Hommersåk benyttes ofte at de lokale syklistene til å gjennomføre “naturlige intervaller”. Dette innebærer at man spurter opp de korte bakkene som finnes på denne strekningen. Etter Hommersåk kommer vi til rutas siste bakke der man kan ta ut det man har igjen av krefter før vi triller de siste kilometerne inn til Sandnes.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!