Rute 12

Fjellgeita – MULTISTRADA

Her har vi en skikkelig fjellgeit av en rute som lett tar hele dagen om du utnytter de anbefalte attraksjonene til det fulle. Med en rekke korketrekkere, hårnålsvinger, raske «sweepere», og alt det andre du drømmer om er denne magiske fjellruta mer krevende enn distansen indikerer. Det er i alt 6449 høydemeter som skal klatres på de totalt 423 km med asfalt.

Vår høyeste og nordligste rute til nå, med Gaustabanen som klimaks. Sett av et par timer til dette og nyt en av Norges råeste utsikter og muligens den høyeste vaffelpressa (1830 m.o.h). En kaffepause helt utenom det vanlige. På en klar dag skal man kunne se 1/6 av hele Norges fastland herfra.

Ferdighetsnivå
60%
Lengde (423 KM)
75%
Popularitet
82%

Rute 12 – Fjellgeita – mULTISTRADA

Gaustatoppen er en populær attraksjon og ventetid på banen må forventes, mer i helger og høysesong. Tidlig avgang på denne ruten hjelper ettersom det største trykket vanligvis er når alle skal ned på ettermiddagen. Snakk gjerne med resepsjonen på hotellet før du legger ut på denne ruta og sjekk for all del værmeldinger for fjellovergangene om du er tidlig eller sent i sesongen.

Mens du fortsatt gliser i hjelmen av utsikten og korketrekkeren ned til Rjukan så er det kanskje tid for litt lunsj. Sjekk om du får bord hos Rjukan Admini og det vanker en historisk opplevelse og bevertning du skal lete lenge etter. Hils Kaja!

 

Med full tank fra Rjukan starter neste klatreetappe, flere fjell og de ca 4 timene tilbake til Vrådal. Over Rauland tar vi gjerne en pause hos Vierli Kafeteria før vi gliser oss videre gjennom Haukeli, Hovden i Setesdal og avslutter dagen på majestetisk vis; Langs Vråvatn med en lav sol i ryggen som viser vei til den vel fortjente og kalde som står og venter på terrassen hos Straand Hotell.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post